O săptămână de vacanţă în plus! Elevii încep şcoala pe 17 septembrie

1 septembrie 2012 7:57   Național
Ultima actualizare:

UPDATE 14:00 Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat sâmbătă, după şedinţa de guvern, că noul an şcolar va începe la 17 septembrie ca urmare a numeroaselor solicitări venite din partea părinţilor, dar şi pentru că, astfel, va fi o săptămână în plus pentru pregătirea unităţilor de învăţământ.

"Au fost foarte multe solicitări din partea părinţilor. Este corect să răspundem acestora", a spus ministrul Educaţiei, care a precizat că începerea anului şcolar la 17 septembrie a fost luată, în şedinţa de guvern de sâmbătă, în condiţiile în care data tradiţională, de 15 septembrie, este o zi de sâmbătă.

Potrivit România TV, Victor Ponta a spus că cea mai bună variantă este ca anul şcolar să înceapă pe 17 septembrie, în condiţiile în care 15 septembrie cade într-o zi de sâmbătă.

Pentru elevi este o veste bună, pentru că vor avea o săptămână în plus de vacanţă, iar profesorii şi directorii şcolilor vor avea mai mult timp la dispoziţie să pregătească instituţiile de învăţământ pentru începerea anului şcolar.

ANUNŢĂ-ŢI COLEGII ŞI PRIETENII PE FACEBOOK DESPRE ACEASTĂ SCHIMBARE!

Mai multe