Oameni cu suflet de aur! Au refăcut casa unor sărmani într-o singură zi

23 decembrie 2020 21:30   Național
Ultima actualizare:

Oameni cu suflet de aur! Echipa „Acasă în Banat” s-a reunit sâmbătă, 19 decembrie, pentru o nouă faptă bună, la Ramna, în judeţul Caraş-Severin. Zeci de voluntari ai asociaţiei şi-au suflecat mânecile pentru a reface o casă dărăpănată, în care sunt crescuţi şase copii.

Nu mai puţin de 30 de voluntari de la Asociaţia “Acasă în Banat” s-au mobilizat pentru a ajuta o familie numeroasă, alcătuită din patru adulţi şi şase copii, care trăiesc într-o căsuţă sărăcăcioasă din comuna Ramna (Caraş – Severin). Toată acţiunea s-a derulat sâmbătă, 19 decembrie, din zori şi până-n noapte, scrie adevarul.ro. 

„Deşi timpul pe care l-am avut la dispoziţie pentru pregătiri a fost foarte scurt şi este o perioadă extrem de încărcată, o echipă faină de 30 de voluntari s-a adunat pe şantier. Unii au venit după o săptămână grea de lucru, alţii şi-au dat jos salopeta pentru a intra în tura de noapte”, povestesc, entuziasmaţi, reprezentanţii Asociaţiei.  Provocările au fost foarte mari: acoperişul trebuia refăcut, tavanele stăteau să cadă, starea pereţilor era foarte proastă. „Mobilizarea a fost fenomenală. Toţi voluntarii, cu sau fără experienţă în construcţii, s-au pus pe treabă şi au ajutat cum au putut.

Ne-am concentrat pe structura casei şi am tras tare pentru că, în aceeaşi seară, Nicoleta, fratele ei şi familiile lor, în total patru adulţi şi şase copii, n-aveau unde să doarmă”, spune unul dintre voluntari. “Pentru că ziua e scurtă, ne-a prins întunericul, însă chiar nu ne-am oprit până nu am finalizat acoperişul şi holul. Am montat toate ferestrele, am refăcut complet reţeaua electrică, am reparat şi am placat tavanele din cele două camere, am construit WC-ul şi multe altele. Ne-am propus să lăsăm în urmă o casă funcţională, urmând ca de restul amenajărilor să se ocupe beneficiarii. Şi credem că toţi, împreună, voluntari, donatori, oameni de bine, am reuşit să-i dăm acestei familii o nouă şansă”, încheie reprezentantul Asociaţiei „Acasă în Banat”.  Cei care doresc să susţină proiectele acestor voluntari o pot face cu donaţii la Banca Transilvania, în contul RO26BTRLRONCRT0P53069801 (lei) sau în contul RO11BTRLEURCRT0P53069801 (euro), PayPal: acasainbanat@gmail.com sau Revolut: 0748918091. 

Mai multe