Octavian Iordăchescu, „tatăl” Duminicii în Familie, a murit la vârsta de 78 de ani

19 octombrie 2021 18:46   Național
Ultima actualizare:

Octavian Iordăchescu, producător al multor emisiuni, printre care Duminica în familie, cu Mihaela Rădulescu și unul dintre veteranii televiziunii din România a încetat din viață. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Televiziunii Române.

Octavian Iordăchescu a murit la vârsta de 78 de ani. Una dintre cele mai cunoscute emisiuni pe care a lansat-o îndrăgitul om de televiziune a fost „Duminca în familie”, cu Mihaela Rădulescu.

Pe lângă emisiunea arhicunoscută pe care a lansat-o, Iordăchescu a avut o experienţă bogată în televiziune. El s-a ocupat de mai multe producţii radio şi TV, fiind şi co-director al festivalului internaţional Cerbul de Aur de la Braşov între anii 1992 şi 1994.

Și-a început cariera în lumea presei ca reporter la Radio Iași imediat după absolvirea facultății. Ulterior, acesta a fost redactor, secretar general de redacție la Radio București, apoi redactor-șef și director de programe, la Televiziunea Română.

În ultimii ani, Iordăchescu a fost co-producător al mai multor emisiuni din TVR, precum „37 de grade Celsius”, „Hai-Hui”, „Ne vedem la TVR” şi „Femei de 10, bărbaţi de 10”.

Iordăchescu a fost şi fondatorul Radio Vacanţa, pe care l-a înfiinţat în 1967. El a condus radioul între 1967 şi 1984. Radio Vacanţa difuza o serie de emisiuni cu profil turistic, timp de 5 luni, în 5 limbi, pe litoralul românesc.

„Prin cariera sa dedicată publicului, Octavian Iordăchescu rămâne un reper al industriei de televiziune şi radio, o lume care a rămas mai săracă, odată cu trecerea lui în nefiinţă”, a mai transmis TVR.

Mai multe