Oprescu stă la spital ca la hotel

27 septembrie 2015 22:00   Național
Ultima actualizare:

Sorin Oprescu suportă cu greu condiţiile de detenţie. Are probleme cu inima, dar şi diabet, iar acum se află internat la Spitalul Universitar, într-un salon VIP.

Şi-a dorit să scape de celula înghesuită de la Arestul Central, pe care o împărţea cu alţi şapte deţinuţi, şi a reuşit. Sorin Oprescu (63 de ani) stă de sâmbătă noapte (26 septembrie), de la ora 00.45, într-o rezervă de lux a Spitalului Universitar, pe care l-a condus timp de opt ani, până când a devenit primar.

Niciodată nu a bănuit că se va  întoarce aici cu cătuşe la mâini şi vegheat non-stop de poliţişti. Edilul suspendat a solicitat să fie internat la Universitar şi să fie consultat de foştii săi subalterni pentru că se simte rău.

Dacă în ultima săptămână solicitarea i-a fost respinsă în mai multe rânduri, iată că de data asta a reuşit, iar celula a fost schimbată cu secţia de Cardiologie. Doctorii au anunţat că, ieri, i-au făcut mai multe analize, iar azi va fi supus unei coronarografii, o procedură care verifică cu exactitate vasele care alimentează inima. Potrivit şefului secţiei de Cardiologie, Mircea Cinteză, încă nu se poate spune dacă problemele pot fi rezolvate cu tratament, printr-o intervenţie de lărgire a arterei sau printr-o operaţie pe cord.

“Există afecţiuni cardiovasculare, există stenturi aplicate pe artera care oxigenează creierul şi există o constatare realizată şi de medic. Sunt situaţii când n-are puls”, a declarat Alexandru Chiciu, avocatul lui Oprescu. Edilul suspendat va rămâne în rezerva VIP, care arată exact ca o cameră de hotel, până mâine, când se va întoarce după gratii. Acesta a fost arestat preventiv în 6 septembrie, după ce au existat indicii clare că a luat şpagă 25.000 de euro.

Mai multe