Fostul şef al Finaţelor Bihor, Ioan Lascău, a fost extrădat de SUA

16 august 2013 6:31   Național
Ultima actualizare:

Autoritatea americană pentru imigraţie şi vămi a anunţat joi că l-a extrădat pe Ioan Lascău, condamnat pentru corupţie şi alte infracţiuni în România, care a locuit în Phoenix, Arizona, relatează UPI, citat de Mediafax.

Ioan Lascău (57 de ani) a fost condamnat în România pentru spălare de bani şi luare de mită în timp ce era director general adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bihor. El a fugit din România după condamnarea sa, în martie, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar la scurt timp după aceasta, Interpol a alertat autorităţile în legătură cu trecutul său infracţional.

Ofiţerii care se ocupă de imigraţie şi vămi l-au arestat la locuinţa sa la 20 mai, iar un judecător pentru imigraţie a ordonat extrădarea lui la 13 iunie.

Autorităţile române au emis mandat de arestare internaţional la începutul lunii. El a fost predat autorităţilor române marţi, pe aeroportul Henri Coandă din Bucureşti.

“Acest fost oficial corupt a crezut că poate scăpa de justiţia din România ascunzându-se în Statele Unite”, a declarat Jon Gurule, director al departamentului pentru expulzări din Phoenix, potrivit comunicatului publicat pe site-ul ICE.

Mai multe