Regele Cioabă, operat de urgenţă după patru infarcturi într-o zi

16 august 2013 15:37   Național
Ultima actualizare:

Regele Florin Cioabă este în continuare în stare critică. Situaţia medicală nu s-a îmbunătăţit. Ba, din contră, acesta se simte tot mai rău. Este în continuare în comă, iar familia face presiuni ca să-l poată aduce din Turcia în România.

Regele Florin Cioabă, 58 de ani, a fost transferat ieri într-un alt spital mult mai dotat din Antalya. Medicii de aici au decis să-l opereze de urgenţă, în jurul orei 18.00, după ce a suferit patru infarcturi într-o singură zi, având până acum la activ şase atacuri de cord, care i-au afectat grav creierul.

Intervenţia a fost extrem de riscantă, iar doctorii i-au montat un dispozitiv care să-i ajute inima. Operaţia a durat patru ore. Preşedintele Traian Băsescu i-a trimis, miercuri, pe doctorul Arafat şi pe Şerban Brădişteanu, şeful secţiei de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul Floreasca, în Turcia pentru a-l aduce acasă pe Cioabă.

Avionul era pregătit, însă, medicii români au decis că bărbatul nu poate fi transportat, întrucât era posibil să moară în aer. Starea de sănătate a regelui ţiganilor s-a agarvat în urmă cu zece zile, în timp ce acesta se afla în vacanţă. I s-a făcut rău într-o benzinărie, iar de atunci viaţa lui atârnă de un fir de aţă.

Mai multe