Când doi regi se ceartă, câştigă regina îndoliată

27 august 2013 16:08   Național
Ultima actualizare:

Pus la zid de toată lumea pentru modul cum a devenit stăpân pe avere şi coroană, Daniel, proaspătul rege al ţiganilor români, a anunţat ieri că cedează majoritatea bunurilor către restul familiei.

Moartea şi înmormântarea de săptămâna trecută a regelui Florin Cioabă a dat startul unei bătălii pentru putere fără precedent. Nici unul dintre cei doi băieţi ai răposatului nu au vrut să renunţe la coroană nici în ruptul capului, aşa că romii s-au trezit cu doi regi, unul internaţional şi altul „stăpân" peste ţară.

Tradiţia romă spune că averea îi revine fratelui cel mic, Daniel Cioabă, însă nu a fost loc de înteţelegere nici aici. Dorin Cioabă, fiul cel mare al „regelui" Cioabă a pretins şi el o parte din averea estimată la aproximativ 3 milioane de euro.

Proaspătul rege Daniel a încercat ieri la România TV să clarifice lucrurile şi să îndepărteze speculaţiile.

„Averea familiei se ridică undeva la 2-3 milioane. Dar aceşti bani sunt în imobiliare, nu sunt cash! I-am dat fratelui meu mai multe spaţii comerciale în valoare de 500.000 euro şi aur. În plus o să trec mare parte din bunuri pe numele mamei mele", a declarat Daniel Cioabă.

Dorin, fiul cel mare al lui Florin Cioabă, locuieşte într-o casă cu 8 camere

Deşi gurile rele spun că fratele său Dorin nu ar fi mulţumit de partea de avere primită, mezinul spune că nu a auzit de astfel de lucruri şi că dacă e nevoie îi va da mai mult sau va lăsa o instanţă să decidă cât i se cuvine fiecăruia.

Dorin Cioabă se mândreşte că în sufragerie nu mai are pe pereţi carpete ţigăneşti (Fotografii: Ramona Găină)

Totodată, Daniel a ţinut să menţioneze că ţine legătura cu fratele său şi că nu ar exista nici o tensiune între cei doi.

Aceasta este casa cu 10 camere a lui Florin Cioabă unde au fost încoronaţi cei doi fii

Războiul dintre cei doi fraţi a fost întreţinut până acum şi de ceilalţi bulibaşi, regi şi împăraţi ai romilor din România. Pentru a ieşi din această bulibăşeală şi să facă pace între fraţii Cioabă liderii romilor din toată ţara se vor întâlni într-un congres extraordinar zilele acestea cu ocazia Sărbătorii romilor de la Costeştii de Argeş.

Florin Cioabă (58 de ani), autointitulat regele romilor, a murit la 18 august, într-un spital din Antalya, Turcia. El se afla în vacanţă cu familia şi fusese internat cu două zile în urmă, după ce suferise un preinfarct. 

Medicii turci i-au montat un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge, iar Florin Cioabă începuse să se simtă mai bine. A doua zi însă a făcut un nou infarct, iar medicii nu l-au mai putut salva. Trupul neînsufleţit al lui Florin Cioabă a fost adus în România cu o cursă de linie, iar vineri, acesta a fost înmormântat la Sibiu.

Citeşte şi:

Romii, revoltaţi împotriva fraţilor Cioabă: «Jos regii!»

Au dormit sub cerul liber să aştepte înmormântarea regelui Cioabă

Dorin Cioabă îi acuză pe medicii turci: «Tatăl meu a murit din cauza unei intervenţii greşite»

După coroană, fraţii Cioabă şi-au împărţit şi averea! Au apărut deja primele nemulţumiri

Mai multe