A aflat de la televizor că băieţelul său a fost ucis de câini

2 septembrie 2013 17:53   Național
Ultima actualizare:

A ieşit la joacă cu fratele lui şi a sfârşit mâncat de câini. Pe scurt, povestea lui Ionuţ, micuţului de patru ani găsit mort ieri într-o râpă din zona Parcul Tei din Capitală.

Tragedia s-a petrecut la orele prânzului, când cei doi copii, de 4 ani, respectiv 6 ani, au ieşit la plimbare în parc cu bunica lor. Femeia i-a lăsat nesupravegheaţi, iar micuţii duşi au fost. Ca traşi de aţă, au luat-o de-a dreptul, prin boscheţi şi hârtoape, prin pădure, pe malul lacului Tei, spre o haită de maidanezi care-şi făceau veacul în curtea unei societăţi comerciale.

Oamenii legii cred că acest câine e ucigaşul micuţului. El avea pe blană şi pe bot urme proaspete de sânge

Doar fratele mai mare a scăpat cu viaţă din colţii animalelor. Muşcat de un picior, a reuşit totuşi să fugă şi să-şi anunţe bunica, spun poliţiştii care au anchetat cazul. Cazul a stârnit reacţii dure din partea bucureştenilor, unele împotriva dulăilor, alele, culmea, chiar de partea lor. „Mulţi spun că era proprietate privată şi, vezi Doamne, câinii şi-au făcut datoria. Problema este că această proprietate nu era îngrădită corespunzător, iar cei mici au intrat fără nici un fel de problemă", ne-a mărturisit Răzvan Băncescu, coordonatorul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor.

Sărmanul micuţ avea tot corpul sfâşiat de câini, povestesc martorii oculari

Poliţiştii au încercuit zona în care a avut loc atacul

Bunica micuţilor, dar şi fratele mai mare, au fost audiaţi ore în şir, în timp ce câinii de pe platforma firmei din sectorul 2 al Capitalei au fost ridicaţi de autorităţi. În funcţie de rezultatul anchetei poliţiştilor, fie vor fi plasaţi în adăposturi, fie vor fi eutanasiaţi. „Unul dintre dulăi mai are încă urmele de sânge pe bot, corp şi labe. Era şi cel mai agresiv dintre toţi din ce am văzut acum. Ar putea fi turbat. Oricum, băieţelul care a scăpat cu viaţă va sta 14 zile sub supraveghere medicală", spun cei care au participat la prinderea maidanezilor. Trupul lui Ionuţ a fost găsit desfigurat într-o râpă de lângă lacul din Parcul Tei. Reporterii Click! au mers pe urmele micuţilor, din parc, de unde au scăpat de sub supravegherea bunicii, până la locul tragediei. Distanţa? Nu mai puţin de un kilometru de drum accident, cu gropi, copaci căzuţi, boscheţi înalţi de câţiva metri, liane uscate şi munţi de gunoaie. În joaca lor, micuţii nici nu şi-au dat seama că s-au depărtat la o distanţă de mai bine de o jumătate de oră de bunica lor.

Hingherii au capturat şase maidanezi bănuiţi că l-ar fi atacat pe băieţel

La faţa locului a ajuns şi tatăl micuţului. În stare de şoc, bărbatul abia a reuşit să lege două cuvinte, şi alea fără noimă. „Ştiam că sunt cu bunica lor în parc, dar mi se pare... Este...", au fost singurele cuvinte ale bărbatului care a aflat de la ştiri despre moartea băieţelului său.

În Bucureşti sunt, la ora actuală, peste 65.000 de câini fără stăpân. Conform datelor de la Institutul Matei Balş, numai în primele 6 luni din 2013, aproape 5.000 de bucureşteni au fost muşcaţi de câini. Este un record negativ al ultimilor 10 ani. Statisticile întocmite de Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) arată că sectorul 6 este cel mai periculos, cu aproape 1.000 de oameni muşcaţi de câini.

Cine plăteşte pentru moartea copilului ucis de câine? 4 întrebări fără răspuns

24 martie 2012 - Sami, sfâşiat de câini sub ochii frăţiorului

Un băieţel de 6 ani a murit în chinuri groaznice, sfâşiat de un maidanez. Tragedia s-a petrecut într-un sat din Suceava, când Sami Tcaciuc a fost trimis de mama sa după fratele mai mare, care era la un vecin împreună cu tatăl său. La un moment dat, în timp ce mergea pe câmp, puştiul a fost atacat brusc de un câine maidanez. Micuţul a încercat să se salveze, dar nu a avut nici o şansă în faţa animalului agresiv. A fost muşcat de zeci de ori pe tot corpul, iar două muşcături în zona gâtului i-au fost fatale. Totul s-a petrecut sub ochii frăţiorului de 8 ani, care fusese trimis de tatăl său să-i iasă în întâmpinare lui Sami. În aceeaşi zi, câţiva vânători din zonă au împuşcat câinele maidanez.

20 ianuarie 2012 - Bogdan a supravieţuit ca prin minune

La doar 6 ani, Bogdan Doboşan a fost găsit dezbrăcat şi aproape mort în curtea unei ferme, pe drumul dintre grădiniţă şi casă. Fusese atacat de o haită de câini, în localitatea Checea, Timiş. Totul s-a petrecut după ce bunica a întârziat vreo 15 minute să îl ia pe micuţ de la grădiniţă. Educatoarea l-a lăsat nesupravegheat, iar copilul a plecat singur spre casă, pe jos. A mers vreo 2 km, până la o fermă, unde l-au atacat cinci câini. „Pe o rază de 20 mp am găsit numai haine. A fost pur şi simplu sfâşiat", a povestit, cu lacrimi în ochi, tatăl copilului, Cosmin Doboşan. Iniţial, medicii i-au dat puţine şanse de supravieţuire, însă în mod miraculos, Bogdan a câştigat lupta cu moartea. El a fost externat după 30 de zile de spitalizare.

25 septembrie 2011- Mădălin a fost muşcat de 30 de ori

Mădălin Butnariu (12 ani) a trecut prin clipe de coşmar când a fost atacat de câinii care păzeau o fabrică de pâine din Vaslui. Patru animale furioase s-au repezit asupra lui, l-au târât şi l-au muşcat pe tot corpul. Strigătele sale de ajutor au fost auzite de un vecin, care a alungat fiarele. Ajuns la spital cu trupul plin de răni, copilul a fost operat. A fost muşcat de 30 de ori şi a rămas cu semne pe viaţă. Administratorul societăţii comerciale unde a fost atacat copilul nu a fost pus sub urmărire penală pe motiv că cei patru câini nu fac parte din rasele periculoase şi agresive.

Tatăl copilului ucis de un câine în Capitală: «Am văzut la televizor. Am avut o presimţire»

FOTO Acesta e câinele care a ucis un copil în Parcul Tei din Bucureşti!

Copil ucis de câini în Parcul Tei din Capitală. Fratele mai mare, muşcat şi el, şi-a anunţat bunica

Mai multe