Primarii, mai periculoşi decât maidanezii

4 septembrie 2013 17:34   Național
Ultima actualizare:

Când vine vorba să se laude cu vreo realizare, nimeni nu-i întrece. Acum, de când Ionuţ a sfârşit în colţii câinilor, primarii sunt ori de negăsit, cum a fost cazul edilului-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, ori fug de responsabilitate.

Vorbim aici de primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, care a găsit "vinovaţii": a amendat firma care deţine terenul unde a avut loc atacul cu 2.000 de lei. Şi pe amărâtul de paznic care păzea proprietatea cu 300 de lei, pe motiv că nu avea instructaj de pază. Şi a mai făcut ceva „harnicul" primar: a sudat o bucată de tablă pe gaura din gardul parcului pe unde se presupune că au ieşit Ionuţ şi fratele lui.

Câtă “grijă” pentru cetăţeni! Onţanu a pus în parcuri “cutii de scrisori” în care aceștia să-i sesizeze problemele. Nu uită nici să se laude pentru realizările sale

Dar, ca în bancurile cu proşti, dom' primar - sau subalternii lui - nu a văzut că, la câţiva metri mai încolo, gardul se termină brusc, câinii putând intra sau ieşi pe acolo fără probleme. Dar, pe principiul „afară-i vopsit gardul şi înăuntru-i leopardul", pe Neculai Onţanu nu l-a interesat decât partea de la bulevard. Gard mare şi nou, făcut în urmă cu doar doi-trei ani pe bani grei. Ce dacă de banii ăia se putea face, de exemplu, un adăpost pentru câini? Şi numai 30-40 de maidanezi dacă ar fi dispărut din zonă, poate printre ei se găsea şi haita care l-a sfâşiat pe Ionuţ.

În acest timp, la câţiva kilometri depărtare, o familie îşi plânge copilul dispărut dintre noi. Pe familia Anghel nu o interesează că o firmă a fost amendată pentru o greşeală care trebuia depistată de mult timp, că o bucată de gard a fost pusă la loc. Vor să ştie cine e vinovat de moartea băiatului lor. V-I-N-O-V-A-T!

Cunoaşteţi acest cuvânt, domnilor primari? O oglindă, repede!

Sorin Oprescu: «Iertaţi-ne pe toţi!»

Primarul general al Capitalei a ţinut, ieri, o conferinţă de presă în care a anunţat că va organiza un referendum pentru eutanasierea maidanezilor.

După ce a menţionat că declaraţia este adresată părinţilor îndureraţi, edilul a izbucnit în plâns, spunând că iubește oamenii și are trei nepoți. "Iertați-ne pe toți!", a conchis Oprescu, potrivit realitatea.net, în timp ce tatăl copilului îi asculta prelegerea. Edilul a spus că nu se simte vinovat, iar demisia sa nu l-ar aduce înapoi pe micuţul ucis de maidanezi. Azi, el se va întâlni cu primarii de sector și cu liderii de grup din Consiliul General, pentru a discuta despre referendum. 

Domn’ primar, ţi-au mâncat maidanezii limba?

Reprezentanţii Primăriei, chemaţi la audieri pentru copilul ucis de câine

Mai multe