Femeia care a eliberat pe semnătură câinele ce l-a omorât pe Ionuţ nu s-a prezentat la audieri

5 septembrie 2013 12:16   Național
Ultima actualizare:

Lavinia Mirela Nica (actualmente Ion) trebuia să ajungă astăzi la Parchet pentru a fi audiată. Voluntara care a lăsat câinele ucigaş să bântuie pe străzi şi care spune că are "conştiinţa curată", deşi animalul a omorât un copil nevinovat, a refuzat să se prezinte în faţa procurorilor.

În 2008, pe vremea când Lavinia Mirela Nica era voluntar al asociaţiei "Caleidoscop", câinele ucigaş a fost adoptat de către aceasta, în numele asociaţiei. Numai că, la scurt timp de la adopţie, voluntara i-a dat drumul pe stradă.

„Teoretic, trebuia să am grijă de el, practic nu. Pentru că nu erau scoşi pe nume propriu, ci pe numele asociaţiei. Dacă trebuie să învinovăţim pe cineva, trebuie criticată asociaţia, pentru că nu şi-a asumat responsabilitatea. Era o situaţie de compromis, primăria ştia, dar trebuia să eliberăm locurile. Am înţeles că s-a ajuns la moartea unui copil, dar asta a fost. A fost un accident. Eu am conştiinţa curată şi mă ocup în continuare să salvez animale", a declarat, pentru PRO TV, Lavinia Mirela Nica.

Mai multe