Femeia care nu se putea opri din cântat a ajuns la Psihiatrie. Ce spun medicii

21 noiembrie 2013 15:30   Național
Ultima actualizare:

Cazul femeii din localitatea botoşăneană Albeşti a şocat nu numai o ţară întreagă, ci şi lumea medicală. După ce timp de aproape două săptămâni Valeria Iurescu a cântat zi şi noapte, iar medicii botoşăneni nu i-au găsit leac, ea a fost transferată, miercuri seară, la Spitalul "Al. Obregia" din Capitală.

"Pacienta este internată la noi. A început un tratament medicamentos de urgenţă, în urma căruia s-a mai liniştit. Nu mai cântă încontinuu. Astăzi, chiar a vorbit cu soţul ei care a venit s-o viziteze. Totodată, s-au început investigaţiile şi testele psihiatrice, care sunt foarte complexe şi care vor mai dura", ne-a declarat dr. Rodica Năstase, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Valeria Iurescu, care se afla internată la Spitalul Mavromaţi din Botoşani, a început în urmă cu circa două săptămâni, să fredoneze o melodie de muzică populară, iar de atunci nu s-a mai oprit.

Rudele femeii spuneau că nici n-au mai reuşit s-o hrănească, în ciuda tentativelor repetate.

Soţul ei spune că totul a început după ce femeia s-a trezit dintr-un coşmar, avut pe patul de spital, potrivit botosaninecenzurat.ro.

Medicii spitalului au hotărât s-o transfere la Secţia de Psihiatrie.

Femeia a fost internată iniţial la secţia de boli nutriţionale a spitalului, din cauza unor complicaţii generate de diabet. Se pare că a intrat în comă diabetică, o stare care induce manifestări similare cu cele ale unui şoc post-traumatic.

Mai multe