Nu puneţi bradul în camera copilului, oricât de mult îi place!

7 decembrie 2013 15:38   Național
Ultima actualizare:

În ce loc al casei este indicat să amplasezi bradul împodobit? Mulţi au o dilemă şi pot face greşeli. Spre exemplu, copiii l-ar vrea chiar în camera lor. Credeţi că e bine să le faceţi pe plac?!

Bradul de Crăciun este, în primul rând bucuria copiilor, iar părinţii îl cumpără şi îl împodobesc mai mult pentru cei mici. Din acest motiv, dacă ei îl vor cât mai aproape, în camera lor, părinţii se conformează, de cele mai multe ori.

Nu e recomandat, spune designerul Click!, Cristina Joia. Bradul ar trebui să fie pentru toată familia, toţi ar trebui să se bucure de el. Dacă îl amenajezi în camera copilului, va fi o experienţă de care se va bucura singur, ceea ce nu e neapărat benefic pentru el. E mai bine să stea alături de părinţi, de bunici, de fraţi, să fie pătruns de spiritul sărbătorilor alături de toată familia, nu izolat.

Potrivit specialistului, bradul se pune în cea mai mare cameră a apartamentului, aceasta fiind sufrageria. „Cum intri în cameră, trebuie să fie pe peretele opus, într-un colţ, pe diagonală. De obicei, acolo este fereastra, iar bradul se aşează lângă fereastră, nu lângă uşă. Cea mai potrivită cameră este sufrageria pentru că acesta e locul în care se strânge toată familia. Dacă stai la casă şi ai mai mult spaţiu, îl poţi pune în dinning. Va fi foarte plăcut să iei masa lângă brad şi să te uiţi pe geam cum ninge afară", spune Cristina Joia.

În ceea ce priveşte mărimea lui, trebuie să ştii că, după ce îi pui steluţa în vârf, e bine să-ţi mai rămână circa 15 cm până la tavan.

„Bradul nu trebuie nici înalt până în tavan, dar nici prea scund, pentru că va da senzaţia de cameră mică. Ideea e să nu fie mai scund decât membrii familiei (adulţi), pentru că nu va mai apărea impozant, majestuos. La o cameră de 2,50 - 2,70 metri înălţime, bradul ar trebui să aibă, cu tot cu stea, 2,35 - 2,50 metri", explică specialistul Click!

Singurul dezavantaj al bradului natural de Crăciun este că, odată tăiat, viaţa lui se stinge treptat, treptat. Coniferele sunt plante bine înarmate împotriva gerului şi le place afară, în aerul rece de munte.

Evident, aduse în aerul cald şi uscat din casă, nu se vor simţi bine. De aceea, e recomandat să-l ţii cât mai mult timp pe balcon, şi abia când vrei să-l împodobeşti să-l aduci în casă. Chiar dacă îl pui la fereastră, încearcă să nu-l aşezi chiar lângă calorifer. Foloseşte umidificatoare în cameră sau pulverizează din când în când apă pe el. Dacă decoraţiunile nu îţi permit acest lucru, stropeşte tulpina şi crenguţele în interior.

Mai multe