Proprietarii de porci bolnavi de trichineloză vor fi despăgubiţi de stat
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor face o serie de recomandări crescătorilor de porci, amintindu-le că pentru animalele bolnave de trichineloză vor fi despăgubiţi de stat. Aşadar, nu consumaţi şi nu vindeţi carne provenită de la animale bolnave! Dacă porcul are trichineloză, cei care au consumat carnea infestată se vor îmbolnăvi.
În situaţia în care medicul veterinar constată că porcul este bolnav, proprietarul nu trebuie să rişte vânzarea sau consumul cărnii, urmând a fi despăgubit de stat la valoarea de piaţă a animalului. Porcul bolnav de trichineloză trebuie să fie identificat şi înregistrat pentru ca proprietarul să poată trimite dosarul pentru despăgubire la direcţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor din judeţul în care locuieşte.