A venit să înveţe în România, dar a fost atacată de câini

15 decembrie 2013 17:01   Național
Ultima actualizare:

A ieşit la o plimbare prin staţiunea Mamaia, dar a tras o sperietură soră cu moartea. O tânără din Turcia a fost înconjurată de o haită de câini în faţa Hotelului Parc. De frică, fata a luat-o la fugă, dar unul dintre dulăi a muşcat-o de picior.

Tânăra, în vârstă de 24 de ani, este venită din Turcia şi studiază biologia în Constanţa. Duminică seara, se plimba prin staţiunea Mamaia. Când a ajuns în dreptul Hotelului Parc, a înlemnit.

O haită de 6-7 câini a înconjurat-o, iar ea a luat-o la fugă. Tânăra a fost însă muşcată de picior, iar câinele agresiv nu a vrut să-i dea drumul. A rămas agăţat de coapsa ei. Animalul a fost desprins cu greu de un taximetrist din zonă care a văzut întreaga scenă şi a sărit în ajutorul ei.

Speriată de ce i s-a întâmplat, tânăra s-a adăpostit în maşina taximetristului pentru a aştepta sosirea ambulanţei. Medicii au ajuns însă după 25 de minute, după ce iniţial, s-au dus la o adresă greşită. Aceştia au crezut că victima se află la Hotelul Perla şi au pierdut astfel minute preţioase.

Tânăra a fost urcată în ambulanţă şi i-a fost acordat primul ajutor, după care a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Constanţa.

Medicii spun că ea a suferit mai multe plăgi muşcate şi va rămâne internată până când analizele medicale vor fi terminate. Dacă va depune plângere, poliţiştii vor demara o anchetă pentru găsirea persoanei responsabile de colectarea maidanezilor.

Taximetriştii care au văzut întâmplarea spun că zona de la intrarea în staţiunea Mamaia este plină de câini periculoşi în extra-sezon. Animalele atacă orice turist care are curajul să circule pe trotuarul bulevardului Mamaia după lăsarea întunericului.

 “Am văzut cum au a­­­­ta­­­cat-o! Ea a fugit cu câinele agăţat de ea. Nu voia să-i dea drumul!”

Mai multe