Îngropată în rochia în care trebuia să se mărite cu cel ce a ucis-o

17 decembrie 2013 17:19   Național
Ultima actualizare:

Durere mare, ieri, în localitatea Izvorul Frumos, judeţul Mehedinţi. Toţi sătenii au plâns-o pe Larisa Gurgu, tânăra împuşcată cu arma de vânătoare de bărbatul care urma să-i devină soţ peste câteva luni. Preotul care trebuia să-i cunune pe cei doi spune că fata a simţit că se va întâmpla ceva rău.

Momente cumplite pentru părinţii Larisei, care s-au întors din Italia, acolo unde se aflau la muncă, să-şi îngroape fiica. I-au cumpărat rochia de mireasă pe care Larisa ar fi trebuit să o poarte la cununia programată în primăvara anului viitor.

Preotul satului spune că urma să îi cunune pe Larisa şi pe Ion, după Paşti. Tânăra i s-a destăinuit însă preotului spunându-i că în suflet i s-a strecurat „o teamă", parcă bănuind că ceva avea să i se întâmple.

„Eu i-am fost părinte duhovnicesc, eu am botezat-o. Vorbisem cu ei, după Paşti trebuia să-i cunun. Dar ea spunea că în ultima vreme era bântuită de o teamă. Omul simte când urmează să i se întâmple ceva rău. Inconştientul nostru ne spune că ne paşte ceva", spune preotul din Izvorul Frumos, Dumitru Procuroiu.

Şi interpreta de muzică populară Anica Ganţu, care trebuia să-i cânte la nuntă, a fost prezentă la rugămintea familiei, la înmormântare, unde a intrepretat câteva melodii de jale.

În acele clipe, mama Larisei s-a prăbuşit de durere şi doar prezenţa celorlaţi cinci copii ai săi i-au mai dat putere să reziste. Ion Buzatu (27 de ani), iubitul fetei, care s-a sinucis imediat după ce a comis crima, a fost şi el înmormântat, luni, în localitatea Dănceu, la aproximativ 20 km de locul în care a fost îngropată Larisa.

Pe 13 decembrie, Larisa s-a certat cu iubitul ei, Ion Buzatu. Furios, acesta a luat o armă de vânătoare şi a împuşcat-o în gură. A mers apoi cu maşina mai bine de 10 kilometri şi, măcinat de gândul că a ucis-o cu sânge rece pe fată, a intrat cu maşina pe un câmp şi s-a împuşcat. A fost găsit fără suflare de câţiva trecători.

''Trebuia să-i cunun anul viitor, dar Larisa a încăput pe mâna cui nu trebuie"

Dumitru Procuroiu, preotul satului

Click! a relatat pe larg sâmbătă despre tragedia petrecută în Mehedinţi

Mai multe