Cea mai sigură reţetă antimahmureală de Sărbători
La vârsta la care majoritatea tinerilor visează cluburi şi petreceri până târziu în noapte, el preferă să piardă timpul în... bucătărie. La 23 de ani, Lucian Costache este deja maestru specializat în ciorbe.
A absolivit un liceu teoretic, a continuat cu profesionala, a terminat cu diplomă de mecanic, dar a ajuns bucătar. Şi nu unul oarecare! La 23 de ani se mândreşte cu un job care i-ar face invidioşi chiar şi pe veteranii în ale gastronomiei: răspunde pentru tot ce înseamnă ciorbe în meniul unui important restaurant din Capitală.
Pasiunea lui Lucică pentru gătit vine din anii copilăriei, când pierdea ore în şir în bucătărie alături de mama lui. Atunci a învăţat să facă preparatele culinare cu care încântă acum papilele gustative ale bucureştenilor.
"Primul meu loc de muncă a fost de picolo. Apoi am lucrat ca ospătar, apoi la bar. Făceam de toate, dar nu era locul meu acolo. Eu vroiam în bucătărie. După mari eforturi, am ajuns ajutor de bucătar, iar acum, bucătar plin. M-au angajat după ce mi-au dat un test: o ciorbă de pui a la grec şi o supă de salată cu orez. Le-a plăcut ce am gătit şi m-au angajat. Acum, doar eu mă ocup de ciorbe", ne-a mărturisit Lucică.
Tânărul a pregătit pentru cititorii Click! o ciorbă numai bună de savurat de Sărbători. Şi mai ales după Sărbători, când mahmureala dă deseori bătăi şi dureri de cap.
Ciorba de potroace, acrită cu multă-multă zeamă de varză:
Ingrediente:- 1,5 kilograme organe de pasăre sau, după preferinţe, de porc- 4 litri apă- 4 litri zeamă de varză- 2 linguri de ulei - 1 tulpină de praz- 3 morcovi- 2 legături de pătrunjel- 1 bucată de ţelină - 1 pahar de orez- 1 legătură de pătrunjel- 1 legătură de mărar sau leuştean
Aproximativ 12 porţii!