Nu-i Revelion ca la Palat, dar tot mănâncă îndestulat!

27 decembrie 2013 16:06   Național
Ultima actualizare:

Au fost condamnaţi definitiv şi sunt la puşcărie. Nu sunt hoţi de buzunare, ci au devalizat, s-au folosit de influenţa lor sau au luat mită. Anul trecut, pe vremea asta, se distrau în fracuri şi papioane, în faţa meselor bogate. Toţi spun că sunt nevinovaţi, dar până una, alta, vor petrece Revelionul în celule cu gratii.

Credeau că vor fi atotputernici şi invincibili toată viaţa lor. Dar nu a fost aşa. Sunt într-o celulă de închisoare, iar de Revelion vor afla ce gust are mâncarea „specială" la răcoare.

Are palat aurit, tablouri cu chipul său, o avere uriaşă şi este darnic cu sărmanii. Anul trecut, pe vremea asta, dăruia mii de euro colindătorilor. La petreceri, era punctul de atracţie: elegant, vesel, dansator şi interpret simpatic. Cel mai celebru condamnat este, de departe, omul de afaceri Gigi Becali, arestat în 21 mai. A făcut numeroase cereri de eliberare, sub diverse motive, dar până acum instanţele nu au aprobat vreo solicitare ale latifundiarului din Pipera.

Uite ciorbiţa de la masa din puşcărie

Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, aceeaşi pedeapsă fiind dispusă, în cazul său, în dosarul „Valiza". A primit trei ani cu suspendare în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina, iar magistraţii i-au dat un spor de pedeapsă de şase luni, potrivit Mediafax. Becali este închis, la Penitenciarul Poarta Albă.

Victor Babiuc

A fost şeful Armatei, o mare demnitate în stat. Este cel mai aproape de poarta de ieşire din puşcărie. Victor Babiuc, 75 de ani, fostul ministru al apărării naţionale, a fost condamnat în 21 mai 2013, la doi ani închisoare în dosarul schimburilor de terenuri cu Gigi Becali. Un magistrat de la Judecătoria Găeşti a admis cererea lui Victor Babiuc de eliberare condiţionată, dar procurorii DNA au făcut recurs. Dacă magistraţii care vor judeca recursul vor respinge cererea procurorilor, Victor Babiuc ar putea fi eliberat.

Decebal Traian Remeş şi Ioan  Avram Mureşan

Aproape ieşiseră din viaţa publică, dar parcă îi măcina dorul să apară la televizor. Într-adevăr, au fost filmaţi de procurori când unul dădea, iar celălalt primea şpagă. Pe lista foştilor miniştri condamnaţi în 2013 se află Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan, ambii foşti miniştri la Agricultură. În 25 februarie, Instanţa i-a condamnat la câte trei ani de închisoare cu executare, pentru fapte de corupţie. Dosarul a fost numit „Caltaboşul", întrucât mita pentru care au fost condamnaţi a constat în caltaboşi şi ţuică, precum şi 15.000 de euro.

Şi ei sunt la „răcoare"

Dan Păsat. Fostul deputat Dan Păsat a fost condamnat definitiv, în 12 decembrie, la trei ani de închisoare cu executare, pentru şantaj şi fapte de corupţie. Potrivit DNA, Păsat, sprijinit de un alt inculpat, ar fi ameninţat verbal şi fizic, în mai multe rânduri, doi reprezentanţi ai unei firme din Teleorman.

Antonie Solomon. La 20 septembrie, fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, a fost condamnat la trei ani de închisoare. Solomon a fost acuzat că a primit 50.000 de euro mită de la Cornel Penescu, pentru a-i facilita acestuia diverse servicii în Craiova.

Nicolae Mischie. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie, a fost condamnat definitiv, în 18 martie, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi luare de mită.

Marius Petcu. În februarie 2013, s-a dat verdictul final şi în dosarul fostului lider sindical al CNSLR Frăţia, Marius Petcu. Acesta a fost condamnat definitiv la şapte ani de închisoare cu executare, după ce ar fi primit aproape 1,4 milioane de lei de la administratorul unei firme, în schimbul atribuirii unui contract de lucrări.

Cătălin Voicu. A făcut trafic de influenţă pe bandă rulantă. Fostul senator Cătălin Voicu a fost condamnat definitiv, în 22 aprilie, la şapte ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost judecat pentru corupţie.

Vizită-surpriză pentru Gigi Becali la închisoare. Cine a venit să îl vadă în a doua zi de Crăciun

Închisoarea nu l-a schimbat! Gestul impresionant făcut de Gigi Becali din spatele gratiilor

Scapă Becali de puşcărie? Parlamentarii cer graţierea deţinuţilor cu pedepse de până la 7 ani

Mai multe