Si-a ucis sotia la coafor, în faţa clienţilor

29 decembrie 2013 17:34   Național
Ultima actualizare:

A încercat să se salveze şi să-şi protejeze cei trei copii de soţul violent. O femeie de 38 de ani din Iaşi a făcut plângere la poliţie împotriva bărbatului, iar apoi s-a mutat cu copiii într-un centru social. Nimic nu a ajutat-o însă! Sâmbătă seara, acesta a venit la coaforul în care lucra femeia şi a ucis-o de faţă cu colegele ei.

Vasile (41 de ani) şi Nina aveau împreună trei copii. Un băiat de 18 ani şi două fetiţe de 13, respectiv 2 ani. În ultima vreme, bărbatul devenise agresiv, iar Nina a depus o plângere la poliţie împotriva lui, în luna noiembrie, acuzându-l de violenţă. Atunci, soţul s-a internat voluntar la Spitalul de Psihiatrie "Socola" şi a rugat-o pe femeie să-şi retragă plângerea. Însă după scurt timp Vasile s-a reîntors acasă şi a luat-o din nou la bătaie pe femeie.

Fiica de 13 ani a aflat de la anchetatori despre tragedie

A doua zi de Crăciun, Nina şi-a luat copiii şi s-a internat într-un centru pentru protecţia victimelor violenţei domestice. A vrut cu orice preţ să-şi protejeze fetiţele minore. Potrivit bzi.ro, reprezentanţii Centrului au sfătuit-o pe femeie să renunţe să mai meargă la serviciu câteva zile, pentru a evita o întâlnire cu soţul. Aceasta a insistat să meargă în continuare la muncă, având numeroase solicitări din partea clientelor, fiind şi perioada în care putea câştiga mai mulţi bani.

Decizia i-a fost însă fatală! Furios că a fost părăsit, Vasile a luat un cuţit de 18 centimetri şi, sâmbătă seara, a mers glonţ la coaforul din cartierul Tudor Vladimirescu, unde lucra soţia lui. Nu a ţinut cont că în salon mai erau două colege ale femeii, dar şi clienţi. A luat cuţitul şi a înjungjiat-o până când a lăsat-o fără suflare, într-o baltă de sânge. Apoi, s-a aşezat în genunchi şi s-a înjunghiat în zona abdomenului şi a gâtului.

Nu a reuşit să se omoare. A ajuns în comă la Spitalul de Urgenţă "Sfântul Spiridon" din Iaşi. La scurt timp de la crimă, fetiţa de 13 ani a venit la coafor să-şi vadă mama. Când poliţiştii i-au povestit ce s-a întâmplat, micuţa s-a prăbuşit de durere. Atât ea, cât şi sora ei sunt devastate şi au fost preluate de o verişoară a mamei lor, urmând ca zilele următoare să se stabilească dacă vor fi internate într-un centru. Deocamdată, starea gravă a criminalului nu permite audierea sa, dar procurorii au deschis dosar penal pentru omor calificat pe numele bărbatului.

Vlădan şi-a împuşcat nevasta în salonul de la Perla

În martie 2012, o altă crimă care a oripilat o ţară întreagă a avut loc într-un coafor. Un bărbat a deschis focul în incinta complexului Perla din Capitală, cu intenţia de a o ucide pe soţia lui, care voia să divorţeze de el. Aceasta şi casiera coaforului au fost ucise, iar şase persoane au fost rănite. Gheorghe Vlădan vorbea la telefon când a intrat în coaforul de la Perla. A discutat cu soţia sa, după care a ieşit pe hol, unde îl urmase casiera.

Imaginile înregistrate de camerele video aflate în salon arată cum bărbatul a scos pistolul Glock de 9 mm, a împuşcat-o în piept pe soţia sa, care venise înspre hol, apoi a tras două gloanţe în casieră, după care a intrat în camera unde era frizeria şi a continuat să tragă. Din momentul în care a intrat până a ieşit Vlădan din coafor au trecut trei minute şi 27 de secunde, dar atacul a durat doar un minut. Bărbatul, agent de poliţie, a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

Mai multe