La un pas de moarte în 2012! Cum a încercat să se sinucidă Adrian Năstase după prima condamnare

6 ianuarie 2014 17:36   Național
Ultima actualizare:

Adrian Năstase a fost condamnat luni definitiv la patru ani de închisoare pentru şantaj şi luare de mită, în dosarul Zambaccian. Nu este prima dată când fostul premier este trimis la închisoare. El a mai fost condamnat la doi ani în 2012, în dosarul "Trofeul calităţii", în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Vestea condamnării din iunie 2012 a fost un şoc enorm pentru Adrian Năstase, care a recurs la un gest disperat în momentul în care poliţiştii au venit să îa în arest. Fostul premier a încercat să se sinucidă în faţa oamenilor legii, după ce i s-a înmânat mandatul.

Năstase a fost dus de urgenţă la Spitalul Floreasca, unde starea lui a fost stabilizată de medicii, iar în cursul dimineţii următoare a fost operat de către medicul Șerban Brădișteanu.

Deşi încercarea de suicid a fostului premier a părut una spontană, declanşată de prezenţa celor doi poliţişti în vila lui din Zambaccian, se pare că acesta a lăsat un bilet de adio, fapt ce a indicat  ideea premeditări. 

Acest lucru a fost confirmat de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Ei l-ai interogat pe Năstase cu privire la evenimentele din 20 iunie 2012, iar fostul prim ministru a povestit felul în care au decurs lucrurile în aceea seară.

„Fiind hotărât cu privire la suicid am spus familiei şi poliţiştilor că doresc să cobor în bibliotecă să-mi iau nişte cărţi. Astfel am coborât însoţit de către unul dintre poliţişti, am luat nişte cărţi din bibliotecă, le-am pus pe masă, iar poliţistului i-am spus că este o decizie care mă priveşte. Acela a fost momentul în care cu mâna stângă am scos revolverul din buzunarul pantalonilor", a declarat pe atunci Adrian Năstase.

Dacă în urmă cu un an şi jumătate, Năstase s-a împotrivit arestării, luni el s-a dus singur la secţia 2 de Poliţie. La ieşirea din secţia de poliţie, Adrian Năstase, cu cătuşe la mâini, a făcut şi primele declaraţii legate de condamnarea sa în dosarul Zambaccian. "Pedeapsa este îngrozitoare şi injustă. Este o răzbunare murdară".

Mai multe