Milionar la loto, sechestrat şi bătut de interlopi

10 ianuarie 2014 18:25   Național
Ultima actualizare:

Putea avea o viaţă liniştită după ce a câştigat, în 2008, aproape 4 milioane de euro la Loto 6 din 49. De atunci însă, o ţine numai în scandaluri. După ce a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru implicare într-un conflict cu interlopi, acum, ieşeanul Mihai Cazacu se plânge că a fost sechestrat, bătut şi şantajat pentru o datorie inexistentă.

Scandalul a pornit în mai 2013, când Mihai Cazacu ar fi împrumutat de la interlopul ieşean Ioan Hîrtopanu două maşini: un Audi A6 şi o Lada Niva. Totul, fără nici o pretenţie financiară, spune milionarul ieşean. Şase luni mai târziu, interlopul s-a răzgândit. În noiembrie, Hîrtopanu l-ar fi contactat pe afacerist şi i-a spus că maşinile nu au fost închiriate gratuit. I-a cerut 12.770 de euro, contravaloarea unui serviciu de „rent a car", calculat la 20 de euro pe zi.

Hîrtopanu i-ar fi făcut o reducere de 770 de euro spunându-i milionarului de la Loto că îi datorează doar 12.000 de euro. Cazacu spune însă că în momentul în care a împrumutat cele două maşini nu ar fi fost încheiat vreun contract de închiriere şi nu s-ar fi pus în discuţie faptul că va trebui să plătească o sumă de bani în schimb. La scurt timp, Hîrtopanu împreună cu un amic l-au obligat pe Cazacu să semneze trei bilete la ordin în alb.

Apoi, el i-a înapoiat lui Hîrtopanu cele două maşini, însă acesta a continuat să îi ceară cei 12.000 de euro. Pe 29 noiembrie, Cazacu povesteşte că a fost obligat să meargă la un grătar organizat de o cunoştinţă de-a lui Hîrtopanu. Acolo, ar fi fost lovit cu pumnul în gură şi cu picioarele în zona coastelor. Ulterior, Cazacu a ajuns la spital, având trei coaste rupte. „Din acea zi, mă sună de nenumărate ori pe zi, dar eu refuz să îi mai răspund pentru că îmi e frică. Mai mult, Hîrtopanu l-a sunat pe un amic de-al meu ameninţându-mă indirect pe mine, pe soţia mea, pe copil şi pe prietenii mei", a mai spus Cazacu. El a trimis o plângere la Parchet împotriva lui Ioan Hîrtopanu şi a doi amici de-ai săi în care îi acuză de şantaj, lipsire de libertate, vătămare corporală şi ameninţare.

Un Audi A6 şi o Lada Niva sunt autoturismele pe care milionarul le-ar fi închiriat

Scandalurile s-au ţinut lanţ

Mihai Cazacu a câştigat în anul 2008, la Loto 6/49, marele premiu de 3,8 milioane de euro. Bărbatul din localitatea Târgu Frumos, judeţul Iaşi, ar fi cheltuit însă mare parte din aceşti bani, au povestit apropiaţi de-ai săi.

MARTIE 2013. Mihai Cazacu a fost prins beat la volan. Poliţiştii l-au oprit în trafic pe bărbatul care abia se mai putea ţine pe picioare când a coborât din maşină. Milionarul s-a enervat când a auzit că trebuie să meargă la spital pentru efectuarea analizelor. Circul a continuat, iar după mai multe insistenţe, bărbatul care a refuzat să sufle în etilotest a acceptat să dea probe de sânge. Analizele au arătat că acesta avea o alcoolemie de 2,65 mg/l alcool pur în sânge. 

OCTOMBRIE 2013. Milionarul Mihai Cazacu a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare, după ce a fost acuzat de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. El fusese implicat, în luna august 2008, într-o bătaie ca-n Vestul Sălbatic cu nişte interlopi de renume din Iaşi.

Mai multe