Împuşcată în cap de nepoata de 16 ani

12 ianuarie 2014 17:29   Național
Ultima actualizare:

Are 16 ani şi va trebui să trăiască toată viaţa cu gândul că şi-a ucis bunica. Fata a vrut să-i arate arma de vânătoare a iubitului ei, dar aceasta s-a descărcat accidental, iar bătrâna a fost împuşcată direct în cap. Acum fata este cercetată pentru omor din culpă.

Tragedia s-a petrecut sâmbătă seara, când Iuliana Goangă (16 ani) venise în vizită la tatăl şi bunica ei, care locuiesc în satul Sărbătoarea, judeţul Dolj. Fata a venit însoţită şi de iubitul ei, de 22 de ani. La un moment dat, în jurul orei 23.00, când tânărul a ieşit în curte cu tatăl fetei, Iuliana a văzut în casă puşca de vânătoare a băiatului. Era rezemată de un perete. Fără să se gândească la riscuri, a luat arma şi a vrut să i-o arate bunicii.

În timp ce manevra arma de foc, Iuliana a apăsat trăgaciul, iar glonţul de pe ţeavă a rănit-o mortal pe bunică, Ioana Goangă, în vârstă de 64 de ani.

Medicii ajunşi la faţa locului nu au mai putut să o salveze pe bătrână, iar fata a intrat în stare de şoc. Arma a fost confiscată, iar tânărul, care o deţinea în mod legal, a fost amendat cu 10.000 lei pentru nerespectarea condiţiilor privind manevrarea şi depozitarea armelor de foc, fiindu-i suspendat şi dreptul de a mai deţine arme. Iuliana Goangă este cercetată în stare de libertate pentru de omor din culpă. Anchetatorii au extins cercetările şi vor să afle de ce tânărul a venit în vizită cu arma de vânătoare la el.

Mai multe