Parcul Moghioroş, gata peste 5 luni!
Suntem în plină iarnă, însă vremea este una de primăvară. Aşa se face că se lucrează cu spor la amenajarea celui mai futurist spaţiu verde din Capitală. Parcul Drumul Taberei, cunoscut de toată lumea sub denumirea de Moghioroş, va deveni, în 5 luni, unul dintre cele mai frecventate din oraş.
O adevărată oază de verdeaţă şi linişte, dotată cu două spaţii de joacă pentru cei mici: unul pentru copiii de până în cinci ani şi un altul pentru cei mai mari, şase terenuri de sport, unde se va putea practica gratuit baschet, handbal şi fotbal, sere cu plante exotice, o zonă de skate (pistă de ciclişti şi obstacole ridicate), un loc special pentru concerte şi unul pentru animalele de companie.
Se lucrează la montarea podului hobanat, care va arăta în acest fel
Fântâna arteziană, simbolul parcului, va rămâne neschimbată
În plus, parcul din sectorul 6 va avea de jur împrejur o pistă pentru biciclişti, o zonă cu aparate pentru fitness, o alta unde se va putea juca şah, pasarele pietonale peste lac, un spaţiu verde sub formă de labirint, două pavilioane înierbate pentru relaxarea adulţilor, un labirint pentru copii, dar şi un loc amenajat pentru spectacole.
Reporterii Click! au dat o raită prin parc, în urmă cu două zile, şi au observat că se lucrează intens.
Muncitorii au construit pavilionul pentru adulţi
Aici va fi locul pentru spectacole
Constructorii spun că lucrările sunt finalizate în proporţie de peste 60% şi că Moghioroş va fi deschis, în iunie, publicului. "S-au executat structurile şi vom începe finisajele, se înalţă hobanul de la pasarelă, lucrăm la alei, vom planta arbuşti, flori, astfel că peste cinci luni parcul va fi gata", ne-au asigurat reprezentanţii firmei de construcţii.
Schelele de la sere au fost ridicate
Parcul Drumul Taberei va fi cel mai modern din Capitală. Autorităţile locale şi centrale au obţinut fonduri europene nerambursabile pentru schimbarea completă a parcului.
Labirinul a fost construit, urmează să fie plantaţi arbuştii
Lucrările care au început în vara anului 2013 costă 18 milioane de euro, din care doar 1,2 milioane de lei se vor cheltui de la bugetul primăriei de sector. Pentru ca oaza de verdeaţă să nu fie vandalizată, parcul va fi monitorizat video non stop cu ajutorul unui sistem de camere de supraveghere.