Se crede moştenitorul lui Iancu de Hunedoara şi vrea Castelul Corvinilor

16 ianuarie 2014 16:03   Național
Ultima actualizare:

Un tânăr de 26 de ani a avut o revelaţie, în urma unei vizite la Castelul Corvinilor. Ioan Cozma, din Timişoara, spune că a aflat că este moştenitor al lui Iancu de Hunedoara şi, ca urmare, poate revendica monumentul istoric.

El s-a adresat Prefecturii Hunedoarei, pentru a fi declarat moştenitor al celor care au deţinut Castelul Corvinilor, dar în lipsa oricăror dovezi, iniţial solicitarea sa nu a fost luată în seamă. Bărbatul a revenit însă cu o solicitare pe aceeaşi temă: vrea să fie declarat moştenitor şi să primească o sumă importantă de bani în schimbul Castelului Corvinilor. 

„În timpul unei vizite, am rămas înmărmurit de emoţie când am văzut o inscripţie în care se regăsea numele meu ca moştenitor al lui Iancu de Hunedoara, în care arăta că îmi lasă o moştenire. Inscripţia respectivă de pe un panou nu mai era acolo, la revenirea mea la Castelul Corvinilor. Probabil a fost luată", a relatat tânărul. Reprezentanţii Muzeului Castelului Corvinilor din Hunedoara neagă existenţa unei astfel de inscripţii.

Mai multe