Ia şaorma, neamule! Am făcut-o printre haine

16 ianuarie 2014 16:42   Național
Ultima actualizare:

Dacă aţi vedea pe unde stă carnea pentru „şaorma cu de toate”, garantat n-aţi mai mânca niciodată! Veterinarii au găsit 2 tone de carne de pui într-un depozit clandestin, din curtea fostei fabrici de confecţii APACA, din cartierul bucureştean Militari.

Nu mai există fabrica APACA, cu celebrele „fete" îndrăgostite de Petre Roman. Sunt alte firme care con­fecţionează cămăşi, cos­tume, pantaloni. Cine să îşi imagineze că, într-un fost depozit, noaptea, se tranşează carne pentru şaorma? Veterinarii au descoperit un depozit ilegal unde erau aduse şi preparate tone de carne de pui, pentru şaormeriile din Capitală.

Carnea era vrac, neacoperită şi urma să fie condimentată pentru a fi distribuită. Mai exact, veterinarii au sechestrat 1.901,8 kg de carne aproape expirată şi 56 de kg de oase.

Depozitul sigilat de veterinari se află în curtea interioară a fostei fabrici Apaca, unde şi acum se fac tot haine

Marfa aparţine unui om de afaceri libanez, cu firma în judeţul Prahova. Urma să ajungă pentru 20.000 de porţii de şaorma, pe care să le vândă studenţilor din campusul universitar din apropiere şi în alte locaţii.

Inspectorii veterinari au descoperit că o firmă folosea acest depozit pentru activităţi de recepţionare, depozitare, tranşare, ambalare şi comercializare carne pasăre. Această locaţie nu avea autorizare sanitar veterinară pentru această activitate. Veneau noaptea şi terminau de tranşat carnea dimineaţa, apoi dispăreau. A fost sechestrată cantitatea găsită, circa 2 tone de carne de pui, până la terminarea anchetei. A fost confiscată şi cantitatea de 56 kg de oase rezultate de la tranşare. A fost interzisă orice activitate în acest depozit şi s-a aplicat o amendă de 3.000 de lei", ne-a spus dr. Ovidiu Zvo­rişteanu, directorul exe­cutiv al Direcţiei Sanitar Veterinare Bucureşti.

Mai multe