Fac meditaţii pentru Bac... în biserică

19 ianuarie 2014 16:49   Național
Ultima actualizare:

Biserica „Sf. Ilie Tesviteanul" din Focşani este transformată în fiecare zi într-o sală de meditaţii pentru elevii de clasa a XII-a care urmează dea Bacul în această vară.

Timp de două ore, 30 de tineri care nu au posibilităţi materiale sunt pregătiţi la cinci materii şcolare, respectiv limba şi literatura română, matematică, biologie, istorie şi geografie.

Cei şapte profesori voluntari sunt mândri de proiectul lor şi spun că, anul trecut, 19 din cei 25 de cursanţi au reuşit să treacă cu brio de Bacalaureat, 14 dintre ei fiind astăzi studenţi la universităţi cunoscute din ţară sau peste hotare. Elevii sunt fascinaţi de liniştea interioară pe care le-a oferă biserica.

„Suntem ca o familie, învăţăm unul de la celălalt, ne organizăm mai bine şi este foarte plăcut. Este locul ideal pentru pregătire, învăţăm mai uşor", spune eleva Simona Turbatu. Iniţiatorul acestei inedite acţiuni, preotul Ionel Vrînceanu, spune că proiectul a pornit ca o necesitate, din cauza rezultatelor slabe obţinute în ultimii ani la Bac.

Mai multe