INCREDIBIL! Copiii unei legende cerşesc pe stradă!

20 ianuarie 2014 8:24   Național
Ultima actualizare:

Fosta glorie a Rapidului, „Eroul de la Guadalajara”, Sandu Neagu, a decedat în 2010. De atunci, soţia şi cei doi copii ai fostei glorii giuleştene îşi duc cu greu traiul de pe-o zi pe alta, nu au un domiciliu stabil, pribegind de-a lungul timpului prin Câmpulung Muscel, Giurgiu şi Piteşti.

O viaţă amărâtă pentru cei doi copii ai legendarului „Erou de la Guadalajara”, Sandu Neagu.

Soţia acestuia, Cristina Neagu, a solicitat ajutorul mai multor nume cunoscute din lumea fotbalului, însă sprijinul nu a fost suficient aşa că îşi trimite copiii la cerşit, scrie fanatik.ro. Roberto şi Ingrid, de 9 şi, respectiv, 11 ani, sunt nevoiţi să întindă mâna pentru ajutor, pe stradă.

Mihaela Neagu, fata fostului fotbalist din prima căsătorie, a vrut să îi adopte pe micuţi, dar mama acestora s-a opus.  În prezent, Ingrid şi Roberto locuiesc la un internat de pe Strada Izbiceni, unde au ajuns datorită surorii lor mai mari, scrie fanatik.ro.

„Cristina are voie să-i viziteze când vrea, să-i ia de acolo cînd doreşte. Îmi este foarte ruşine de situaţie, dar m-am săturat. Vine şi ia băiatul de acolo şi-l trimite la cerşit. E incredibil! Am rugat-o de mii de ori să nu mai ia copiii la cerşit de acolo. Ea spune că nu este adevărat, dar peste tot unde mă duc, oamenii îmi spun că iar a venit cu copiii să cerşească”, a dezvăluit Mihaela Neagu pentru Fanatik.

Potrivit Mihaelei Neagu, Ingrid şi Roberto sunt analfabeţi pentru că n-au putut să-şi continue şcoala din cauza faptului că n-au avut un domiciliu stabil, pribegind de la Bucureşti la Giurgiu, de la Piteşti la Câmpulung.

Ultimii ani de viaţă ai lui Sandu Neagu au fost dificili.

„Pe ei i-a ajutat toată lumea. S-au deschis conturi, au primit bani de la rapidişti şi nu numai. Multă lume a susţinut-o după ce tatăl meu a murit. Chiar nu o înţeleg pe această femeie. Stă în faţa casei socrului său şi îl disperă cu telefoane. Nu vrea să muncească nici măcar ca femeie de serviciu. Este genul de femeie care, dacă o dai afară pe uşa, îţi intră pe geam. Ea când nu avea ce face, se interna cu copiii la diferite spitale pentru a avea un acoperiş deasupra capului şi mâncare. Îşi bate joc de copii”, a mai spus Mihaela Neagu.

Zeci de fani l-au condus pe ultimul drum, în 2010

Cine a fost Sandu NeaguNăscut pe 19 iulie 1948, Alexandru Neagu a evoluat de-a lungul carierei numai la Rapid. A îmbrăcat tricoul alb-vişiniu de 286 de ori şi a marcat 110 goluri

Pentru echipa naţională, Sandu Neagu a evoluat în 17 partide şi a marcat 4 goluri.

În 1970, a participat la Campionatul Mondial din Mexic, de unde i s-a şi tras porecla de „Eroul de la Guadalajara”, după ce atrimis mingea în poarta echipei Cehoslovaciei.

Sandu Neagu a încetat în 2010, la 61 de ani, în urma unui stop cardiorespirator.

Mai multe