Andrei şi-a sunat mama din maşina scufundată

20 ianuarie 2014 16:33   Național
Ultima actualizare:

Nu avea permis auto, dar nu se sfia să se urce la volan. A fost cercetat de două ori pentru conducere fără permis. Duminică seara, bărbatul a băut bine, şi-a luat copiii şi nepoţii şi au plecat la plimbare cu bolidul său.

I-a ucis pe toţi, după ce a plonjat cu maşina în Canalul Dunăre - Marea Neagră. Tragedia s-a petrecut la ieşirea din Cernavodă, în zona unei stații de pompare. Când a pierdut controlul volanului, Memet Vadet (44 de ani) îi avea în maşină pe copiii lui, o fată în vârstă de 27 de ani, doi băieți de 19 și 10 ani și pe nepoata lui de 5 ani, precum și pe Andrei, un băiat de 9 ani.

Bolidul a fost scos din apă cu o macara

Maşina a rupt balustrada de protecție de pe marginea podului și a plonjat în Canalul Dunăre-Marea Neagră. Imediat, s-a scufundat în apa rece ca gheaţa şi adâncă de aproape 7 metri. Martorii au sunat la 112, iar scafandrii au reuşit să scoată autoturismul la suprafaţă după câteva zeci de minute. Nici unul dintre pasageri nu a avut şanse de supravieţuire. Andrei lipsea, dar trupul său neînsufleţit a fost găsit pe fundul apei câteva ore mai târziu.

Oamenii legii spun că autoturismul avea spart geamul din faţă stânga, astfel că, cel mai probabil, micuţul a căzut din maşină în momentul în care aceasta a fost scoasă la suprafaţă. Mama lui Andrei a trecut prin clipe groaznice. A povestit că fiul ei a sunat-o din maşina aflată sub apă. „A strigat «mamă, mamă» și s-a închis telefonul. Copilul meu a murit și eu nu am putut face nimic să îl ajut, nu știam ce se întâmplă", a povestit îndurerată Mihaela Pițiu. Medicii legişti au stabilit că şoferul avea o alcoolemie de 1,65 la mie. În autoturism a fost găsită și o sumă importantă de bani.

UPDATE CUMPLIT! Părinţii, copiii şi bunicul, morţi după ce au căzut cu maşina într-un canal

Mai multe