Viaţa ca în filme a lui Adrian Iovan, pilotul care a murit în accidentul aviatic din Apuseni

20 ianuarie 2014 21:45   Național
Ultima actualizare:

Adrian Iovan, pilotul în vârstă de 55 de ani care a murit luni în accidentul de avion din Munţii Apuseni, a avut o viaţă tumultoasă.

Intrat în atenţia presei mondene mai ales odată ce s-a căsătorit cu Romaniţa, Adrian Iovan a fost înainte de toate unul dintre cei mai experimentaţi piloţi din România.

A terminat Liceul de Aviaţie Aurel Vlaicu, apoi a dat examen la aeronave şi a intrat fără loc. Aşa a ajuns la şcoala de la Bobocu, de lângă Buzău. Erau 1.300 de candidaţi pe 60 de locuri, aminteşte vedeteblog.ro.

A început pilotajul pe avioane de tip AN 2. Apoi YAR 823. A mai fost la manşa unor aparate ca IL 18, AN 24, BN 2 şi Boeing 737. Pe ele a zburat peste 13.000 de ore.

După ce a ieşit la pensie, a pilotat pe avioane BN 2 (Britten Norman) cu opt locuri, exact de tipul celui cu care s-a prăbuşit luni în Munţii Apuseni.

Bunic la 55 de ani

La 26 de ani s-a însurat prima oară. "E normal să fiu bunic. Fata mea are 28 de ani", spunea el într-un interviu.

Apoi, în 2003, s-a căsătorit cu Romaniţa Ciolcan, una dintre iubirile lui Irinel Columbeanu. Cei doi au avut un băieţel, pe nume Adrian Albert. Mariajul s-a încheiat cu un divorţ.

Cel mai grav incident din viaţa lui

Ca pilot de linie, Adrian Iovan a trecut prin momente grele la bordul unui Boeing. Avea o cursă spre Malaga (Spania) şi a intrat într-o formaţiune de nori care nu apărea pe radare. "Am crezut că se rupe avionul. Mi-am zis că trebuie să vină pensia", a povestit el pentru "Evenimentul zilei".

În 2005, Adrian Iovan a împuşcat un hoţ, pe nume Bogdan Iancu, ce intrase în casa lui din Bulevardul Primăverii.

Mai multe