Tatăl copilotului rănit în Apuseni: «Avionul nu a fost localizat din cauza incompetenţei»

31 ianuarie 2014 16:15   Național
Ultima actualizare:

Dan Petrescu, tatăl lui Răzvan Petrescu, copilotul lui Adrian Iovan, a vorbit la Acces Direct despre starea fiului său, abia ieşit din operaţie şi despre felul în care funcţionează depistare aeronavelor care se prăbuşesc, în România.

«Operaţia fiului meu s-a încheiat, cred că a fost ultima intervenţie chirurgicală. Medicii m-au asigurat că se va recupera. Noi sperăm că va fi bine. Răzvan îşi aminteşte câte ceva de la accident, dar am evitat să discut cu el pe tema asta pentru a-l proteja psihic», a declarat Dan Petrescu.

«Aş dori, fără să intru în detalii tehnice, să trag câteva concluzii: avionul este mereu urm[rit pe radar. GPS-ul, pe lângă alte sisteme de navigaţie, este tot un sistem de navigaţie. Aparatul care emite un semnal transponder, i se alocă patru cifre care sunt urmărite pe radar. La prăbuşire acel aparat s-a stricat şi nu a mai emis. După prăbuşire, există un alt aparat care transmite un semnal de alarmă, după care se localizeză avionul. Cred că avionul nu a fost localizat din cauza incompetenţei în vârf. Noi ştim că în cazul de accidente, incidente există un serviciu de alarmare şi căutare. Nu ştim exact firul acestui serviciu», a mai spus tatăl lui Răzvan Petrescu, fost pilot de meserie, la Acces Direct.

Mai multe