Klaus Iohannis, şef la interne în Bucureşti şi primar la Sibiu

7 februarie 2014 17:14   Național
Ultima actualizare:

PNL a anunţat ieri o remaniere masivă a miniştrilor săi, după demisiile lui Daniel Chiţoiu, Radu Stroe şi Adrian Gerea, surpriza cea mai mare fiind nominalizarea primarului Sibiului, Klaus Iohannis, numărul doi în partid, la şefia ministerului de interne.

 Două nume noi au mai scos din mânecă liberalii: Teodor Atanasiu - ministrul economiei şi Cristian Buşoi - ministru al sănătăţii. Eugen Nicolăescu a schimbat doar un minister cu altul. Fostul ministru al sănătăţii va trece la finanţe. Crin Antonescu s-a trezit cu noaptea-n cap ieri, precum singur a spus, şi a anunţat nominalizările pentru Guvern.

Eugen Nicolăescu ministru de finanţe

Cristian Buşoi ministru al sănătăţii

Teodor Atanasiu ministru al economiei

"Decizia, aţi reţinut, a fost luată azi dimineaţă. De ce insist să reţineţi acest lucru, pentru că el contrazice încă o dată stupida legendă cum că eu nu aş fi matinal", a declarat Antonescu, remarca sa stârnind amuzamentul celor prezenţi în sală. „De la domnul Iohannis în această nouă calitate aştept mai multă ordine în Guvern", a spus Antonescu, citat de Mediafax. Iohannis a declarat că acceptă nominalizarea sa în Guvern pentru „coordonare" şi „impunerea legii", dar că nu este dispus să renunţe la Primăria Sibiu şi că, dacă legislaţia permite, va păstra funcţia, ca o soluţie de interimat pentru o perioadă rezonabilă de timp de câteva luni, potrivit Mediafax. 

Mai multe