Proxenet român căutat în Italia pentru viol, prins la Constanţa

12 februarie 2014 7:52   Național
Ultima actualizare:

Poliţiştii constănţeni au reţinut un tânăr de 28 de ani, din Cernavodă, pe numele căruia o instanţă din Italia a emis un mandat european de arestare, fiind acuzat de viol şi proxenetism, transmite Mediafax.

Potrivit procurorilor, începând cu anul 2009 şi până în prezent, tânărul a făcut parte dintr-o grupare infracţională care ducea tinere românce în Italia pentru a se prostitua. În plus, acesta este acuzat că a forţat o fată, în mod repetat, prin violenţă şi ameninţare, să întreţină raporturi sexuale cu el.

Tânărul este cercetat pentru viol şi proxenetism, iar Tribunalul Penal din Calabria a emis pe numele său, la data de 2 ianuarie, un mandat european de arestare.

El a fost identificat și reţinut, luni, de către poliţiștii Serviciului Investigaţii Criminale - Criminalitate Itinerantă al IPJ Constanţa.

Bărbatul a fost dus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa - Secţia Penală, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, dosarul său fiind înaintat Curţii de Apel Constanţa, pentru confirmarea mandatului european de arestare.

Mai multe