Aceasta este mănăstirea unde a stat Iulia Ionescu! Stareţul: «Îmi pare rău c-am păcălit Poliţia»

16 februarie 2014 20:45   Național
Ultima actualizare:

Reporterii ziarului "Adevărul" au aflat unde a stat eleva Iulia Ionescu, după dispariţia ei de miercuri, în timp ce se ducea la şcoală. Adolescenta a fost adăpostită la Mănăstirea Sihăstria Rarăului din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava.

Stareţul Ioan Larion Neagoe a recunoscut în faţa poliţiştilor că a găzduit-o pe fugara Iulia.

„Îmi pare c-am păcălit Poliţia, Iulia era la noi. Nu mi-am dat seama. Îmi pare rău că n-am anunţat Poliţia mai devreme şi nu am luat legătura cu familia fetei", a regretat preotul Ioan Larion Neagoe.

Iulia Ionescu a poposit la mănăstirea de călugări în noaptea de 14 spre 15 februarie. „Venea din Neamţ", a spus stareţul de la Sihăstria Rarăului. Mănăstirea de călugări este situată în vârf de munte, la Cota 1000.

Conform unor surse judiciare, stareţul Neagoe a declarat că Iulia Ionescu a plecat miercuri cu un microbuz din Bucureşti spre Târgu-Neamţ. Cel mai probabil, fata a stat două nopţi la mănăstirea Agapia, apoi a ajuns vineri la Sihăstria Rarăului, unde a petrecut o noapte.

Sâmbătă dimineaţă, mai mulţi anchetatori au venit cu poza fetei la mănăstire, pentru a-i întreba pe călugări dacă au văzut-o pe Iulia. Stareţul însă a minţit, ascunzând poliţiştilor faptul că fata se află acolo.

Citiţi detaliile pe adevarul.ro.

Spovedania duhovnicului Iuliei Ionescu: «Trimitea sute de mailuri»

Părerea psihologului în cazul fetei fugite de acasă: «Nu-i recomand Iuliei să meargă imediat la şcoală»

Eleva dispărută fugise la mănăstire! Cum a fost identificată Iulia Ionescu

Mai multe