Un băiat a căzut de la etajul doi al unui centru de minori din Vrancea

18 februarie 2014 8:02   Național
Ultima actualizare:

Un adolescent de 16 ani, adus de poliţişti la Adăpostul Temporar pentru Copilul Delincvent şi din Stradă din cadrul DGASPC Vrancea, a căzut de la etajul doi şi a ajuns la spital după ce a încercat să fugă din centru, potrivit monitoruldevrancea.ro. Alin Gabriel M. a ajuns în centru după ce poliţiştii din Focşani au stabilit că el, împreună cu alte trei persoane, au dat nouă spargeri.

Incidentul s-a petrecut, sâmbăta trecută, în jurul orei 18.00. Alin vrut să iasă pe geam, dar s-a dezechilibrat şi a căzut de la etajul doi, adolescentul a fost transportat, mai întâi, la Spitalul Judeţean Vrancea, după care a fost transferat la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, cu suspiciune de fisură la vertebra C4.

Din fericire, diagnosticul nu s-a confirmat, iar copilul a fost trimis înapoi la Spitalul Judeţean Vrancea, el fiind, acum, în afara oricărui pericol.

„Am dispus cercetarea disciplinară prealabilă a salariaţilor care figurau în activitate în momentul producerii incidentului şi vom lua toate măsurile legale ce se impun", a declarat Daniela Nicolaş, directorul DGASPC Vrancea.

Alin era nemulţumit de faptul că a fost adus în centru, aşa că s-a hotărât să fugă de acolo. A desfăcut şuruburile de la gratiile geamului de la baie şi s-a strecurat afară, agăţându-se de peretele clădirii. Totul s-a petrecut în timp ce salariaţii Adăpostului, împreună cu ceilalţi copii pregăteau masa de seară. Alin, însă, le-a spus îngrijitorilor că îl doare burta şi că are nevoie la toaletă.

Întrucât unuia dintre salariaţi i s-a părut suspect comportamentul tânărului, l-a însoţit până în uşa cabinei toaletei dar, avându-se în vedere vârsta şi dreptul la intimitate a acestuia, nu a intrat cu el în cabina toaletei.

"A escaladat geamul, deplasându-se pe lângă perete până la nivelul etajului I, unde s-a dezechilibrat şi a căzut. Gardianul de la parterul clădirii a surprins căderea adolescentului şi a alertat imediat personalul din centru, care a sunat imediat la 112 şi, până la sosirea ambulanţei, i-au acordat adolescentului primul ajutor, anunţându-l totodată pe şeful de centru", a mai spus Daniela Nicolaş.

Mai multe