7 sfaturi ca să păstrezi corect alimentele în frigider
Nu este suficient să păstrezi mâncarea la rece, în frigider, pentru a preveni îmbolnăvirile. Dacă nu ştii cum să depozitezi mâncărurile gătite, legumele şi fructele corect, atunci rişti afecţiuni digestive din cele mai grave. Iată 7 sfaturi de care trebuie să ţii cont.
1. Alimentele se refrigerează la patru grade Celsius, iar în congelator trebuie să existe o temperatură de -18 grade Celsius. Dacă nu se îndeplinesc aceste condiţii, atunci mâncarea gătită dar şi oricare alt produs alimentar riscă să se altereze.
2. Ouălele nu se ţin în suportul de pe uşa frigiderului! De fiecare dată când deschidem uşa, ele sunt expuse temperaturii ridicate din încăpere.
3. Atenţie la contaminarea încrucişată! Nu depozitaţi în frigider carnea lângă alte produse alimentare. Zeama care se scurge din carne poate contamina celelalte alimente.
4. Mâncărurile gătite se păstrează în recipiente cu capac sau caserole închise ermetic.
5. Legumele şi fructele se depozitează corect în frigider, la maximum patru grade Celsius, ambalate în pungi de hârtie, pungi alimentare şi caserole de plastic sau în congelator, la -18 grade Celsius, porţionate cât să le folosim o singură dată. Nu folosiţi la ambalarea lor folie din aluminiu!
6. Cuţitul pe care îl folosiţi la tranşarea cărnurilor trebuie spălat bine înainte de a-l folosi la tăiatul legumelor.
7. Tocătorul trebuie spălat foarte bine după ce este folosit la tranşarea cărnurilor, iar abia apoi poate fi utilizat pentru tăierea altor alimente.