Cum să-ţi faci un decor romantic în dormitor, de Dragobete

22 februarie 2014 12:20   Național
Ultima actualizare:

Roşul este culoare iubirii, a îndrăgostiţilor. Peste tot, în această perioadă, găseşti inimioare, ursuleţi cu inimioare-n braţe, cutii roşii de bomboane în aceeaşi formă şi trandafiri, evident, roşii. Asta nu înseamnă că trebuie să-ţi decorezi şi dormitorul în acelaşi stil. Vă va lua pe amândoi durerea de cap. Iată cum ar fi cel mai potrivit decor.

- O regulă esenţială şi prima cu care trebuie să începi e curăţenia. Schimbă lenjeria de pat şi alege una care să aibă luciu. Îi dă o notă sexy, senzuală. Culorile pot fi calde, pentru un romantism sofisticat (bej, ivory) sau puternice, pentru cei mai îndrăzneţi (violet, vişiniu).

- Florile proaspete sau petalele de trandafiri întregesc şi ele atmosfera senzuală.

- Lumina trebuie să fie difuză şi să nu vină din tavan. Sursele de lumină sunt, într-un dormitor romantic, nişte spoturi deasupra patului, un lampadar sau lumânărele. Becul trebuie să fie de maximul 40 W, să aibă o lumină caldă (portocaliu, ocru, bej), care dă o senzaţie de intimitate.

- Pune lumânărele pe jos, de jur împrejurul patului. (foto: Suporturi de lumânare, 12 cm diametru, 3,9 lei, la kika)

- Tot pe jos pot fi «aruncate», aparent neglijent, câteva perne decorative. (foto: Pernă decorativă, 40x40 cm, 74,9 lei, la kika)

- Nu uita de beţişoarele parfumate şi de uleiurile volatile. Au efecte afrodiziace aromele de levănţică, trandafir, iasomie, vanilie, scorţişoară, santal sau rozmarin. (foto: Beţe decorative care împrăştie o aromă plăcută în cameră, 6,9 lei, la IKEA)

- Dacă nu ai pat cu baldachin, dar ţi-ai dori unul, îl poţi amenaja foarte uşor. Fixează în tavan un suport de care să agăţi nişte materiale de mătase şi lasă-le să cadă în valuri, de jur împrejurul patului. (foto: Un baldachin pentru mai multă intimitate, 69,9 lei, la IKEA)

Mai multe