La 4 ani la şcoală! Părinţii au cerut înscrierea copilului în clasa pregătitoare

25 februarie 2014 14:21   Național
Ultima actualizare:

Vor să-şi vadă copilul la şcoală, deşi are numai 4 ani. Părinţii unui băiat din Timişoara au cerut înscrierea acestuia în clasa pregătitoare.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş au încercat să le explice părinţilor că acesta este prea mic pentru a se putea integra fără probleme, dar oamenii sunt hotărâţi să-şi trimită copilul din toamnă la şcoală.

Mama copilului e sigură că micuţul, care are acum 4 ani şi 3 luni, se va descurca de minune, mai ales că ştie deja să numere în engleză până la 20.

"Din punct de vedere metodologic suntem obligaţi, cei din comisia judeţeană, să consiliem părintele spre a acţiona în interesul educaţional al copilului. Dacă părintele nu poate fi convins, în situaţia în care el continuă să insiste că minorul este extrem de bine pregătit pentru a intra în clasa pregătitoare, comisia judeţeană va aproba şi va solicita Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţăa Psihopedagogică o evaluare psihosomatica. Aceasta este cea care poate spune cu certitudine dacă este pregatit sau nu să intre în clasa pregătitoare. Pot exista situaţii în care, într-adevăr, micuţii să denote că au o pregătire suficientă şi au acele competenţe acumulate în grădiniţe pentru a le permite accesul spre clasa pregătitoare şi atunci ei vor putea fi înscrişi. În caz contrar, ei vor fi îndreptaţi spre grădiniţă. Insist, evaluarea psihosomatica nu poate fi contestată", a declarat Aura Danielescu, inspector şcolar general adjunct, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Mai multe