Conservatorii mizează pe sprijinul UDMR şi al lui Tăriceanu la guvernare

26 februarie 2014 15:59   Național
Ultima actualizare:

Partidul Conservator nu are nimic împotrivă ca UDMR să intre în coaliţia de guvernare sau să sprijine Guvernul din Parlament, iar Călin Popescu Tăriceanu are libertatea de a susţine Executivul din postura de deputat, a declarat liderul PC, Daniel Constantin.

"Prim-ministrul a făcut tot posibilul să păstreze USL, iar acum face toate eforturile pentru a identifica o majoritate parlamentară care să susţină Guvernul", a spus Constantin, potrivit Mediafax.

El a precizat că Executivul va continua acelaşi program de guvernare.

Fostul preşedinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu şi-a dat demisia, miercuri, din organizaţia PNL Sector 1.

Înaintea acestei discuţii, într-o conferinţă de presă, Tăriceanu a lansat un apel către liderul PNL, Crin Antonescu, să revină asupra deciziei luate marţi şi să revină în USL, el precizând că miercuri dimineaţă a avut o discuţie cu premierul Victor Ponta, care l-a asigurat că doreşte continuarea USL "în actuala formulă".

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că, miercuri, a fost sunat de către premierul Victor Ponta, care i-a propus să discute despre susţinerea noului Guvern.

Anterior, Ponta afirmase că intenţionează să prezinte săptămâna viitoare, marţi, Parlamentului noua formulă a Guvernului şi că va avea discuţii în acest sens inclusiv cu UDMR, susţinând că, până acum, nu au existat astfel de discuţii.

Mai multe