Uite cum va fi vremea de Paşte şi când vine vara!

27 februarie 2014 13:55   Național
Ultima actualizare:

Veşti foarte bune de la meteorologi. Pare că iarna nu se mai întoarce şi că primavara s-a intalat confortabil chiar din luna februarie.

Uite cum va fi vremea până la 1 iunie, potrivit specialiştilor de la Centrul European de Prognoză, de la Reading, Anglia.

MARTIE. Cu până la 6 grade mai mult decât anul trecut în tot sudul ţării, iar în Dobrogea, Bărăgan, Lunca Dunării, Banat şi mai cald. Temperaturi de până la 12 -14 grade în aceste zone. Valorile vor rămâne mici în nordul ţării, unde vor mai persista temperaturi de 0 -2 grade. Atenţie! O dată cu valul de aer cald intră în ţară şi precipitaţii care vor fi în cantităţi importante în toată ţara, cu excepţia Dobrogei.

APRILIE. În cele mai călduroase zile, vor fi 14 -16 grade în aproape toată ţara, mult peste normele acestei luni. Din păcate, precipitaţiile vor fi peste normalul perioadei în majoritatea regiunilor. În estul Olteniei, Apuseni, nordul Transilvaniei şi în Maramureş, cantităţile de precipitaţii pot să depăşească 80 l/mp.

MAI. Temperaturile vor urca la circa 16 -18 grade, valori mai mari cu până la 6 grade faţă de 2013. În nordul ţării, sunt prognozate valori de 12 -14 grade. Va ploua mult, în majoritatea regiunilor. În Maramureş, estul Moldovei, Transilvania şi Oltenia, cantităţile ar putea depăşi 80 -100 l/mp, în timp ce în Dobrogea abia vor fi 20-40 l/mp.

Mai multe