«Adio, Mariano!» Apoi s-a aruncat din clopotniţă

28 februarie 2014 19:37   Național
Ultima actualizare:

Sinucidere din clopotniţa catedralei din Mioveni. Un bărbat s-a aruncat vineri dimineaţă, de la o înălţime de 15 metri, şi s-a zdrobit de scările lăcaşului sfânt. Înainte de a face teribilul gest, a lăsat un bilet în care a scris: "Mariano, adio! Te iubesc, te rog să mă ierţi!"

Trupul fără suflare al lui Ilie Danciu, de 57 de ani, a fost găsit ieri dimineaţă în curtea catedralei din Mioveni. Potrivit poliţiştilor, cel mai probabil bărbatul s-a strecurat în biserică şi a urcat în clopotniţă, încă de joi. Şi asta, pentru că, vineri dimineaţă, uşile erau încuiate când a fost găsit trupul neînsufleţit al bărbatului. Anchetatorii au găsit în clopotniţă o plasă cu mâncare, o sticlă cu apă, dar şi un bilet de adio, în care bărbatul a scris "Mariano, adio! Te iubesc, te rog să mă ierţi!".

Când a aflat de tragedie, soţia sinucigaşului a leşinat şi a fost transportată de urgenţă la Spitalul Racoviţa. "Soţia a făcut atac de panică şi este hipertensivă. S-a aplicat tratamentul medical, starea ei fiind acum stabilă", ne-a declarat Daniela Fianu, medic la Spitalul Racoviţa. Poliţiştii au demarat o anchetă pentru a stabili cu certitudine ce l-a determinat pe bărbat să recurgă la un asemenea gest şi aşteaptă ca soţia lui Ilie să poată face lumină în acest caz.

Avea 8 copii, dar s-a spânzurat în curtea şcolii

Mai multe