Emoţii pentru Adrian Năstase! Azi ar putea afla cât va sta în spatele gratiilor

3 martie 2014 5:56   Național
Ultima actualizare:

UPDATE 10.30. Tribunalul Bucureşti a amânat luni, pentru 31 martie, judecarea cererii lui Adrian Năstase de contopire a pedepselor din cele două condamnări definitive, întrucât instanţa supremă nu a redactat motivarea deciziei din dosarul “Zambaccian”, transmite Medifax.

Judecătorii Tribunalul Bucureşti iau în discuţie, luni, cererea de contopire a pedepselor primite de fostul premier Adrian Năstase în dosarele „Zambaccian” şi „Trofeul calităţii”, informează adevarul.ro.

Avocaţii lui Năstase au introdus, în 23 ianuarie, o cerere de contopire a pedepselor primite de clientul lor în cele două dosare. În urma judecării acestei cereri, fostul premier ar putea primi un spor de pedeapsă, după contopirea efectivă a pedepselor.

La termenul trecut, magistraţii au amânat judecarea cererii motivând că nu au primit motivarea condamnării primite de acesta în dosarul „Zambaccian”.

Adrian Năstase a fost condamnat, în 6 ianuarie, la 4 ani de închisoare cu executare pentru şantaj şi luare de mită. De asemenea, completul de cinci judecători a decis ca soţilor Năstase să le fie confiscaţi 1.824.303,72 lei.

În dosarul „Trofeul calităţii”, fostul premier a fost condamnat definitiv, pe 20 iunie 2012, de către Curtea Supremă la doi ani de închisoare cu executare. Atunci, Năstase a fost găsit vinovat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Citeşte şi:

Adrian Năstase a primit haine la puşcărie

Adrian Năstase ar putea să iasă din închisoare după opt luni! Cum este posibil acest lucru

Mai multe