Răsturnare de situaţie! Micuţul Emanuel a murit de foame şi frig!

4 martie 2014 15:24   Național
Ultima actualizare:

Concluzii şocante în cazul copilului de doi ani, din Ocna de Fier, găsit mort, luni, după ce dispăruse de acasă de două zile. Procurorii spun că a murit chinuit de frig şi foame.

Răsturnare de situaţie în cazul morţii lui Emanuel Bobic. Dacă, imediat după descoperirea cadavrului, anchetatorii l-au considerat principal suspect pe Marinel Bobic, tatăl copilului, rezultatele necropsiei indică altceva.

Micuţul de doar 2 anişori a murit răpus de foame şi frig. Acum, acuzaţiile procurorilor se îndreaptă înspre Florentina Bobic, mama copilului, care nu ar fi avut grijă cum se cuvine de el.

Sâmbătă, femeia a realizat abia după câteva ore că micuţul a dispărut. Emanuel s-a îndepărtat de casă şi nu a mai găsit drumul înapoi.

„Un copil aşa de mic, dacă se pierde, are mereu tendinţa de a-şi căuta mama şi casa. El a mers încontinuu, în disperare, iar necropsia a arătat că avea pete roşii şi băşici pe tălpi de la atâta mers, pentru că el îşi căuta în permanenţă mama“, spune procurorul Nelu Teacă

Micuţul a fost găsit luni, 3 martie, la 3 km de casă, pe un câmp.

Este de neînţeles cum de nu a fost văzut sau auzit de nimeni în această perioadă! Din păcate, micuţul a fost epuizat, a flămânzit şi, la disperare, a înghiţit boabe de porumb găsite probabil pe câmp. Atât au găsit legiştii în stomacul copilaşului,  la necropsie.

Cum duminică a şi plouat, cel mai probabil ploaia şi foamea l-au răpus, căzând cu faţa în jos în locul unde a fost găsit.

Cu ultimele puteri, copilul s-a prins de firele de iarbă în încercarea de a se ridica şi a pleca mai departe.

„Cel mic avea şi o malformaţie congenitală la inimă, ceea ce i-a grăbit decesul, ca o cauză favorizantă, de care mama era conştientă“, a mai spus procurorul Teacă.

Un alt lucru care i-a şocat pe anchetatori a fost faptul că mama nu a descris corect şi în totalitate hainele în care a fost îmbrăcat copilul, ci doar în parte, dar pun asta pe seama şocului şi a sperieturii suferite. Anchetatorii vor analiza dacă se impune reţinerea mamei sau decăderea acesteia din drepturile părinteşti.

Mai multe