7 sfaturi ca să-ţi protejezi casa de igrasie şi mucegai

11 martie 2014 20:04   Național
Ultima actualizare:

Din cauza umezelii şi a frigului, în casă poate apărea igrasia şi mucegaiul. Click! îţi spune cum să eviţi aceste situaţii!

Atenţie la terasa blocului - în anotimpul ploios, din cauza terasei blocului neizolate corespunzător, umezeala poate pătrunde la tine în casă. Anunţă administratorul şi solicită reparaţiile necesare!

Repară robineţii şi ţevile - fă o verificare atentă a instalaţiilor sanitare, înlocuieşte sau repară robineţii care curg sau ţevile care au scurgeri de apă.

Pune în funcţiune hota de aragaz- aceasta îndepărtează aburii formaţi de fiecare dată când găteşti şi reduce din umiditate.

Aeriseşte des baia - aeriseşte baia după fiecare duş! După ce ai folosit baia, deschide geamul şi închide uşa. Dacă nu ai geam la baie, instalează un ventilator care să evacueze vaporii pe coloana de aerisire a blocului. În nici un caz nu acoperi gura de aerisire cu rigips, carton etc.

Izolează ferestrele - amenajează casa cu produse cât mai rezistente la umezeală. Izolează ferestrele cu bandă adezivă din burete. Dacă ferestrele sunt vechi, recondiţionează-le sau schimbă-le!

Nu usca rufele în cameră - rufele se usucă doar în balcon, în aer liber, în nici un caz în cameră!

Atenţie la plantele de interior - dacă ai foarte multe ghivece cu flori într-o cameră, nu uda plantele din abundenţă.

Mai multe