Orașul Baia Mare a intrat în carantină

11 noiembrie 2020 16:47   Național
Ultima actualizare:

Orașul Baia Mare intră în carantină, pentru o perioadă de 14 zile, a informat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureş, Dan Bucă.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureş  a primit Ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat dr. Raed Arafat, cu privire la instituirea măsurii de carantinare zonală a municipiului Baia Mare, pentru o perioadă de 14 zile, începând de miercuri de la ora 17.00, transmite Agerpres. Potrivit ordinului semnat de Raed Arafat, în Baia Mare, rata infectărilor cu Covid-19 este de 6,47 de cazuri la mia de locuitori.

Baia Mare, în carantină pentru 14 zile. Ce restricții au fost impuse în România

România a intrat în carantină parțială luni, 9 noiembrie. Toate școlile din au trecut în sistem online, masca de protecție a devenit obligatorie în toată țara, petrecerile sunt interzise, iar magazinele se închid la ora 21.00. Noile restricții au fost anunțate după ce în România s-a înregistrat o creștere alarmantă a cazurilor de COVID-19. Printre alte restricții impuse se numără interdicția de a circula în intervalul 23-05 cu excepția deplasărilor la serviciu și pentru asistență medicală, interzicerea desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri, suspendarea piețelor închise.

Mai multe