OZN-uri filmate în România
Unul din cele mai controversate fenomene din lume este fenomenul OZN. Nici ţara noastră nu a fost ocolit de acest fapt şi Internetul este plin de OZN-uri filmate în România. Unele dintre ele sunt falsuri flagrante, dar altele pot pune pe gânduri un om cu mintea deschisă spre aşa ceva.
De obicei orice observare a unui fenomen atmosferic inexplicabil care se manifestă drept licăriri de lumină sau umbre extrem de agile care se mişcă cu o viteze ce poate sfida legile fizicii poate fi interpretată drept apariţie OZN. De obicei, calitatea îndoielnică a filmărilor, lipsa de repere care să îţi poată permite să îţi faci o idee despre viteza de deplasare, de distanţe sau dimensiune pune la îndoială veridicitatea întâmplării şi deschide larg uşa controverselor. Faptul că sunt cotroversate nu înseamnă automat că sunt şi neadevărate.
Termenul OZN-ul este de obicei asociat unor vizitatori din altă lume
OZN-uri filmate în România, în ultimul timp
Cele mai recente OZN-uri filmate în România au avut loc în cartierul Bucureştean Pajura, în luna martie a anului trecut, în luna septembrie a anului trecut deasupra Munţiilor Bucegi sau în luna noiembrie deasupra Reşiţei. Aceste fenomene nu sunt lăsate neinvestigate şi sunt luate cât se poate de în serios de “Asociaţia pentru Studiul Fenomenelor Spaţiale Neidentificate”- ASFAN.
Chiar presa străină a acordat atenţie unui întâmplări cu OZN-uri filmate în Româina, ziarul britanic Daily Mail publicând o fotografie a “Casei poporului” făcută de un român şi care a fost asemuită de britanici cu imaginile din filmul american “Independece day”.
Aceste OZN-uri filmate în România sunt analizate de specialişti în astronomie, fizică, opticieni dar bineînţeles că sunt de faţă şi cadre militare.
Primele apariţii de OZN-uri raportate în România
Preşedintele ASFAN, Ion Hobana, a studiat presa de la începutul secolului şi a descoperit că în luna ianuarie a anului 1913, deasupra unor obiective militare de la noi din ţară au raportate lumini strălucitoare care survolau zona. Din ordinul ministrului de război s-a tras asupra lor şi s-au făcut observaţii cu aparate optice. În sprijinul faptului că întâmplările nu au fost plăsmuite, la solicitarea lui Ion Hobana, Ministerul Apărării i-a pus la dispoziţie nouă rapoarte militare la care se adaugă 14 ştiri publicate de ziare, toate fenomenele fiind întâmplate într-o singură lună calendaristică.