Pacient de 70 de ani cu probleme psihice, prins cu pistolul în bagaj

11 septembrie 2019 12:50   Național
Ultima actualizare:

Un pacient de 70 de ani cu probleme psihice a fost prins că avea un pistol în bagaj. Bărbatul era internat la Spitalul Judeţean Botoşani şi arma a fost descoperită de personalul unităţii medicale care a sunat la 112.

În urma apelului, la faţa locului au fost trimişi poliţişti şi jandarmi care au găsit pistolul în dulap, lână hainele pacientului.  „Pacientul nu a provocat scandal şi nu s-a folosit în vreun fel de arma respectivă. La faţa locului au fost direcţionate mai multe echipaje de poliţie şi jandarmi pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment”, arată Poliţia Botoşani, conform Mediafax.

Anchetatorii au ridicat arma. Era vorba despre un pistol neletal, însă supus autorizării.

Bărbatul de 70 de ani a fost sancţionat pentru nerespectarea regimului armelor, cu sancţiunea complementară a anulării permisului de port armă pentru 2 ani.

Bărbatul are permis de port armă de mai multă vreme, dar din martie anul acesta este în evidenţa Institutului Psihiatric Bucureşti cu o tulburare psihotică de demenţă mixtă în tratament. Familia susţine că a anunţat autorităţile în momentul respectiv pentru a i se retrage permisul de port armă, respectiv arma, dar nu s-a întâmplat nimic. „El nu a pus niciun fel de problemă, nu a ameninţat pe nimeni în spital, pacientul a fost liniştit”, a declarat, purtătorului de cuvânt la Spitalului Mavromati, Bogdan Alexandroaie, pentru Mediafax.

În urmă cu mai bine de o lună, un incident grav s-a produs la spitalul Săpoca. Şase persoane au murit şi şapte sunt rănite, după ce un bărbat de 38 de ani, cu sevraj etilic, a atacat cu stativul de la perfuzii pacienţii din două saloane ale Spitalului de Neuropsihiatrie 

Citeşte şi: 

A murit încă o victimă de la spitalul Săpoca. Bilanțul atacului: șase persoane decedate

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

Mai multe