Pacient «sechestrat» şase ore pe masa de operaţie

11 iunie 2018 18:29   Național
Ultima actualizare:

Un adevărat coşmar! Asta a trăit Aurel Drugă (41 de ani), din Craiova, după ce duminică seara a stat mai bine de şase ore pe masa de operaţie pentru că medicul a refuzat să îl opereze.

Pacientul în vârstă de 41 de ani a povestit pentru adevarul.ro că a ajuns la Spitalul Judeţean din Craiova cu dureri în zona genitală, iar după ce a fost investigat şi diagnosticat a fost trimis pe Secţia de Urologie pentru a fi operat de urgenţă, iar imediat a fost dus în sala de operaţie.

Medicul urolog Mugur Rizea a refuzat să intervină chirurgical, pe motiv că nu avea personalul suficient şi a stat cu bolnavul timp de şase ore în blocul operator.

„Am înţeles că acel bloc operator era închis până a doua zi şi l-am rugat pe domnul doctor să mă coboare până la etajul şase să mă opereze, iar dânsul a refuzat. Aveam dureri foarte mari. Domnul doctor mi-a spus că nu are cu cine să opereze“, a povestit Aurel Drugă.

Conducerea Spitalului Judeţean din Craiova a demarat o anchetă în acest caz şi a declarat că medicul urolog avea obligaţia să meargă într-un alt bloc operator. „A refuzat să coboare un etaj mai jos, acolo unde era firesc să opereze. Nu era o intervenţie grea, dar pacientul din păcate a stat şase ore în sala de operaţie. Eu îmi cer iertare familiei“, a precizat Alin Demetrian, managerul Spitalului Judeţean din Craiova.

Conducerea Spitalului Judeţean din Craiova a decis să cheme de acasă un alt medic să opereze bolnavul.Medicul urolog care a refuzat să efectueze intervenţia chirurgicală a declarat că nu este normal ca la un bloc operator să nu existe personal.

Mai multe