Pacientul Covid din ambulanța care s-a prăbușit de pe un pod din Gorj a murit. Care este starea celorlalți răniți în accident

13 august 2020 14:30   Național
Ultima actualizare:

A plecat să se facă bine de Covid și a murit în accident. Pacienta infectată cu SARS-CoV-2, aflată în ambulanța care a căzut miercuri de pe podul din Corneștii de Gorj a decedat la spital. Alte trei persoane din salvare sunt grav rănite

Accidentul rutier s-a petrecut pe raza comunei Bălești, relatează gorjonline.ro. În mașina care aparținea Serviciului de Ambulanță din Mehedinți și care transporta de la Orșova la Tg-Jiu o pacientă bolnavă de coronavirus se mai aflau trei cadre medicale. Șoferul-ambulanțier a intrat în depășire pe podul din zona Cornești , în momentul în care în fața sa, conducătorul auto al unui alt autovehicul, un tânăr de 25 de ani a virat la stânga. Impactul nu a mai putut fi evitat iar vehiculul de prim-ajutor a căzut mai mulți metri de pe pod. Atât pacienta cât și cadrele medicale au fost grav rănite și prezentau la momentul descoperirii multiple traumatisme.

Cum a murit pacienta bolnavă de Covid

În timp ce bolnava de Covid în vârstă de 67 de ani a suferit o traumă severă toracică, cadrele medicale aveau multiple fracturi. Toți au fost aduși inițial la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Tg-Jiu. Joi dimineață, în jurul orei 1.00, pacienta care prezenta simptome de coronavirus a făcut stop cardiorespirator. Deși a fost resuscitată minute în șir femeia a decedat și a fost ținută într-un container din curtea spitalului până la ivirea zorilor.

Starea cadrelor medicale de pe ambulanță

Inițial, s-a hotărât ca șoferul-ambulanțier care conducea salvarea de la Mehedinți, implicată în accident, să fie transferat la un spital din Craiova. Bărbatul prezenta o traumă toracica și de bazin, avea sternul și mai multe coaste rupte și o lamă sânge în plămân. Medicul de pe ambulanță are fracturat un antebraț, iar asistentul prezenta fractură deschisă la un picior și ambii au rămas internați în spitalul din Tg-Jiu. După mai multe evaluări medicale, ambulanțierul a fost transferat, cu elicopterul, de la Craiova, la un spital din București, iar medicul și asistentul, au ajuns la spitalul din Dr.Tr. Severin.

Citiți și

Un şofer de ambulanţă beat a provocat un accident rutier. Nu e la prima abatere

Accident în Bucureşti: O ambulanţă SMURD s-a răsturnat după ce s-a ciocnit cu un autoturism

Mai multe