Pacientul şi-a ucis colegul de salon şi a rănit o asistentă

11 iunie 2012 15:02   Național
Ultima actualizare:

O crimă terifiantă s-a petrecut, ieri dimineaţă, în cel mai mare spital din Moldova. Un pacient, internat cu probleme cardiace la Spitalul „Sf. Spiridon" din Iaşi, şi-a înjunghiat un coleg de salon, din senin, şi a rănit o asistentă care îngrijea un alt bolnav.

Martorii povestesc îngroziţi că, din senin, Ilie Roşu, 78 de ani, a luat un cuţit cu lama de 10-12 centimetri şi s-a năpustit asupra lui Ovidiu Leonida, 76 de ani, un bolnav care stătea în patul de alături.

Agresorul i-a aplicat colegului de salon cinci lovituri de cuţit în piept, dintre care una direct în inimă.

Victimă i-a căzut şi asistenta Irina Abălăesei, care îngrijea în acel moment un alt pacient, şi care a fost rănită la mână.

Totul s-a petrecut sub ochii pacienţilor din salon şi ai personalului medical.

Roşu ar fi spart o vază şi ar fi tăiat şi nişte cabluri de alimentare.

Aurora Postu, rudă cu victima: «Nu credeam că se poate întâmpla aşa ceva într-un spital din România»

„Vreo şase agenţi de pază au fost şi au încercat să îl imobilizeze. Au împins un birou spre el şi aşa au reuşit să-i ia cuţitul. L-au imobilizat şi l-au legat până a venit Poliţia", a povestit un martor.

Victima a fost operată de urgenţă, dar medicii nu au reuşit să-i salveze viaţa. Asistenta a fost şi ea internată la o clinică de chirurgie, dar este în afara oricărui pericol.

Ilie Roşu a fost dus legat, pe o targă, la Spitalul de Psihiatrie „Socola" pentru efectuarea unei expertize psihiatrice. Medicii de aici vor trebui să stabilească dacă acesta a avut sau nu discernământ în momentul săvârşirii faptei.

Din primele cercetări ale oamenilor legii, Roşu a acţionat fără motiv. Şi în Spitalul „Sf. Spiridon" s-a demarat o anchetă.

Mai multe