Păgubit de bancă, a protestat de la Bucureşti la Luxemburg

19 septembrie 2012 15:59   Național
Ultima actualizare:

Braşoveanul care susţine că a fost fraudat cu 250.000 de dolari de Credit Europe Bank Braşov, nu renunţă la proteste. După ce s-a urcat pe un panou publicitar şi pe Gara de Nord din Bucureşti, apoi pe o schelă din Piaţa Sfatului, iar în final pe un panou din centrul Braşovului, bărbatul a a ajuns cu protestul la Luxemburg.

George Bălaşa a urcat marţi pe structura metalică a Gării Luxemburg pentru a atrage atenţia parlamentarilor europeni asupra problemei sale.

Protestatarul român venise pregătit cu o portavoce şi scanda împotriva preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a preşedintelui PE, Martin Schultz, împotriva mafiei din România.

Luxemburg. În urmă cu două zile, românul  s-a urcat pe Gara Luxemburg şi a cerut, din nou, să i se facă dreptate

Braşoveanul, care locuieşte de peste 30 de ani în SUA, povesteşte că, în 2007, a depus aproximativ un milion de dolari la Credit Europe Bank Braşov, bani proveniţi din vânzarea mai multor proprietăţi din România, moştenite de la părinţi şi socri.

La 11 august 2010, s-a descoperit frauda de peste două milioane de euro de la Credit Europe, când directoarea de atunci, Otilia Negrilă, a furat banii din conturile clienţilor.

Reprezentanţii băncii l-au despăgubit pe braşovean, însă doar cu 750.000 de dolari. Potrivit acestora, atât au dovedit actele că a avut în cont George Bălaşa.

Omul nu are însă linişte şi spune că nu se lasă până nu primeşte restul banilor.

Protestul de ieri a fost întrerupt rapid de agenţii de securitate ai Parlamentului European.

Bărbatul a fost dat jos de pe schele şi dus la poliţie.

Ea a furat banii clienţilor!

Otilia Argentina Negrilă (46 de ani), fosta directoare de operaţiuni de la Credit Europe Bank Braşov, a reuşit să dea un tun de 2,5 milioane de euro.

Profitând de naivitatea clienţilor, dar şi de încrederea şefilor ea a furat din conturile a 83 de oameni.

Poziţia în care se afla i-a permis accesul la sistemul informatic al băncii, la conturile clienţilor, dar şi la formularele tipizate folosite pentru transferurile bancare.

Femeia este cercetată în stare de arest. Potrivit anchetatorilor, ea a avut drept complici trei operatori de ghişeu şi un casier, cercetaţi acum în libertate.

Mai multe