Palatul Victoria, luminat în culorile drapelului Belgiei

24 martie 2016 19:45   Național
Ultima actualizare:

Tragedia care a lovit marți (22 martie) capitala Uniunii Europene, Bruxelles, nu a lăsat nici țara noastră nepăsătoare. Ziua de joi (24 martie) a fost declarată zi de doliu național, iar Guvernul României a ales să se alinieze altor state și să-și coloreze clădirea în culorile drapelului belgian.

Omagiul adus de instituția guvernului vine să completeze tributul adus și de alte state. Executivul a decis ca ziua de 24 martie să fie declarată zi de doliu național în România, în semn de solidaritate cu victimele atacului de la Bruxelles, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu. Mai mult, media a fost rugată să-și adapteze conținutul radio și tv la nivelul momentului greu pe care îl trece întreaga Europă.

Și alte țări au adus un omagiu emoționant Belgiei

Simbolul Parisului, Turnul Eiffel, a fost și el luminat în culorile steagului belgian, dar și Poarta Brandenburg din Germania.

#Bruxelles : des hommages aux victimes à travers le mondehttps://t.co/eJMUhYPik6 pic.twitter.com/9jOi6FKfOM— Le Soir (@lesoir) 22 martie 2016

#Bruxelles : des hommages aux victimes à travers le mondehttps://t.co/eJMUhYPik6 pic.twitter.com/9jOi6FKfOM

And the beautiful #Brandenburg Gate in #Berlin also dons the Belgian colours. #Brussels pic.twitter.com/BYsXLegWYT— Natasha Fatah (@NatashaFatah) 22 martie 2016

And the beautiful #Brandenburg Gate in #Berlin also dons the Belgian colours. #Brussels pic.twitter.com/BYsXLegWYT

Mai multe